*Nettavisen* Nyheter.

Handelen tok av siste uken før jul

Oslo (NTB): Starten på julehandelen var forsiktig, men handelen ble ellevill siste uken før jul, viser tall fra hovedorganisasjonen Virke.

Både dagligvarekjeder og kjøpesentre merket godt at mange utsatte julehandelen til siste uken før jul, skriver Aftenposten.

- Vi hadde en forsiktig start på julehandelen, men det ble en fantastisk innspurt, sier informasjonssjef Øystein Ingdahl i hovedorganisasjonen Virke.

Han viser til at det i den siste uken før jul var en handelsvekst på 25 prosent sammenlignet med samme uke året før. At julaften i fjor havnet på en mandag, ga dessuten maksimalt utslag på antall handelsdager.

Virke hadde regnet med en handelsvekst på 2 prosent for hele desember, sammenlignet med samme måned i 2011. De endelige salgstallene er ennå ikke klare, fordi tallene for romjulen fortsatt ikke har kommet inn. Virkes prognoser viser at hver eneste av oss i gjennomsnitt handlet for rundt 10.030 kroner i norske butikker i julemåneden.

Julehandelen utgjør 40 prosent mer enn gjennomsnittet i de øvrige elleve månedene. Virkes tall er basert på omsetningstall fra 162 kjøpesentre. Sports- og elektrobransjen melder om litt mer nøkterne tilstander, mens dagligvarebransjen gleder seg over større omsetningsøkning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.