Gå til sidens hovedinnhold

Handelsenighet mellom Kina og USA

Kina og USA er enig om det som omtales som første fase av en ny handelsavtale.

Første fase innebærer at USA avlyser toll som var varslet på kinesiske varer fra førstkommende søndag. I bytte øker Kina sin import av amerikanske produkter, opplyser president Donald Trump og Kinas visehandelsminister Wang Shouwen.

Donald Trump bekrefter en avtale på Twitter.

- Vi har blitt enige om en veldig sto fase én-avtale med Kina, skriver han. De har sagt ja til mange strukturelle endringer og store kjøp av landbruksprodukter, energi og varer, pluss mye mer, skriver han blant annet , og varsler også videre å forhandle en fase to-avtale.

Det statlige kinesiske nyhetsbyrået på sin hjemmeside Xinhua skrev tidligere fredag at USA og Kina var enige om prinsippene i en ny handelsavtale.

– De to sidene har gjennomført seriøse og konstruktive diskusjoner om hvordan man skal adressere de største bekymringene, og de er kommet fram til enighet om prinsippene, skriver det statlige kinesiske nyhetsbyrået på sin hjemmeside.

Både USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin har sagt at det er gjort store framskritt i forhandlingene om en ny handelsavtale.

– Avtalen er ikke komplett, men vi har gjort enorm framgang, sa Kudlow fredag.

– De har gjort framskritt på en rekke områder og er i ferd med å løse utestående problemer, sier Lighthizer til Reuters.

Les også

Justiskomiteen i Representantenes hus har vedtatt tiltalebeslutning mot Trump

(©NTB)

Kommentarer til denne saken