RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Handelsrekorder i valutamarkedet

Sist oppdatert:
Det har aldri vært handlet så mye valuta som rett etter jobbtallene ble sluppet i USA fredag. Handler med en verdi på over 25 milliarder kroner ble kjørt gjennom systemet på få minutter
Interessen for valutamarkedet er på sitt høyeste for tiden, og det toppet seg fredag ettermiddag da sysselsettingsstatistikken ble sluppet fra USA. Tallene kunne si mye om utviklingen for markedet, og gi tydelige signaler på dollarens videre ferd.

Ifølge Financial Times ble det satt en ny rekord i antall handler i minuttene etter rapporten ble sluppet. Hele 1,139 trades ble gjennomført, med en samlet verdi på 3,95 milliarder dollar, eller over 25 milliarder kroner, mellom 259 forskjellige handelpartnere på EBS - en av de største handelsplattformene.

Alle disse milliardene ble flyttet på i de påfølgende minuttene etter rapporten kom.

Mer enn 172 milliarder dollar ble handlet fredag, noe som er det tredje meste i år og det styvende største volumet siden EBS-plattformen ble lansert for elleve år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere