Gå til sidens hovedinnhold

Håndgemeng mellom sinte sjåfører og politi ved Dover

Et mindre antall sinte yrkessjåfører som er strandet utenfor den britiske havnebyen Dover, endte i håndgemeng med politiet onsdag.

Sjåførene krevde å få krysse over til Frankrike, skriver nyhetsbyrået Reuters.

TV-bilder viser sjåfører som sammen tuter og blinker med lysene. Flere samlet seg i morgentimene i gatene for å gi uttrykk for sin frustrasjon og stille spørsmål til politi og andre myndighetspersoner. Håndgemeng brøt ut med et mindre antall polititjenestepersoner, men var raskt over.

Innbyggere fortviler

Samtidig fortviler innbyggerne i området:

- Hvorfor har ikke politiet i Kent hindret lastebilene fra å kjøre gjennom sentrum av Dover? Hele byen er nå sperret på grunn av enveiskjøringen. Gud hjelpe den som trenger ambulanse eller medisinsk bistand i Dover nå! skriver en av dem på Twitter.

- Jeg har mange ganger sett Dover sperret av lastebiler, men dette er det verste noensinne. Stor takk til politiet i Kent for hjelp med å fjerne lastebiler ved Whitfield i morgentimene, skriver en kvinne.

Nyhetskanalen Kent Online melder om stigende frustrasjon hos rundt 2800 sjåfører i Kent som onsdag formiddag har fått beskjed om at de må komme seg til Manston, tre kvarters kjøring mot nord, for å ta koronatest.

Les også: Britene nektes innreise i flere land: - Vi forstår engstelsen

Har ventet i flere dager

Flere tusen sjåfører fra store deler av Europa har sittet fast i det sørlige England i flere dager. Mange kommer til å gå glipp av jul med familiene sine.

De har ikke tilgang til varm mat eller sanitære fasiliteter.

Det er satt opp en delvis blokade for å forhindre spredning av den mer smittsomme koronamutasjonen som er oppdaget i Storbritannia.

Franske og britiske myndigheter er blitt enige om at sjåfører som kan framvise en negativ koronatest, får ta fergen over til Calais i Frankrike. Tidligere denne uken var grensen helt stengt.

(©NTB)

Nyhetskanalen Kent Online melder om stigende frustrasjon hos rundt 2800 sjåfører i Kent onsdag:

Les også: Fire dødsfall knyttes til det nye muterte koronaviruset i Storbritannia

Kommentarer til denne saken