Håndholdt rockeklassiker

Rytmespillet «Rock Band Unplugged» til PSP kan fort bli årets sommerhit.

25.09.09 12:46

(Spill): Jeg lurer på hvorfor utviklere og utgivere ikke har satset mer på tradisjonelle rytmespill til håndholdte konsoller, de to passer utrolig godt sammen.

Begge er på sitt beste når de byr på avhengighetsdannende og artige spill som egner seg like godt i tre minutter som i tre timer.

Masse innhold, men ingen flerspiller
Spillkjempen EA har innsett dette og er nå ute med «Rock Band Unplugged», seriens PSP-debut.

Spillet slekter tungt på sine stasjonære brødre – grafikken er like kul, den omfattende og underholdende karrieremodusen hvor du skal bygge opp et band er på plass, og utvalget låter suverent.

«Unplugged» byr på over 40 herlige og varierte rockesanger, og hvis du har lyst på flere kan du kjøpe mer musikk i spillets innebygde nettbutikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

En ting som derimot ikke er på plass, og dette er spillets eneste virkelige minus, er flerspillerdelen.

Du er med andre ord overlatt helt til deg selv, noe som fører til at spillet en sjelden gang blir litt ensformig og kjedelig. Heldigvis går det aldri lang tid før du har det gøy igjen.

Tilpasset PSP
«Unplugged» er nemlig utrolig artig å spille, istedenfor å gi oss en bleik kopi av den stasjonære utgaven har EA tilpasset opplevelsen til PSP.

I motsetning til i de andre «Rock Band»-spillene styrer du hele bandet samtidig og kontrollen minner om den i Harmonixs første spill, PS2-klassikerne «Amplitude» og «Frequency».

Hvert av de fire instrumentene (tromme, bass, gitar og vokal) tilsvarer ett spor og du må trykke på knappene i takt med notene som dukker opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hvis du treffer alle medlemmene av en gruppe med noter, spiller instrumentet av seg selv i en liten stund.

Bommer du derimot, forsvinner lyden av instrumentet helt til du prøver igjen. Alle instrumentene er i aksjon samtidig og du kan når som helst bytte spor.

Avhengighetsdannende
Jeg vet det høres rotete ut og de første par minuttene er det også det, men så faller brikkene på plass og i hvert fall jeg elsker kontrollsystemet.

Takket være det at man slår instrumentene av og på får jeg følelsen av at det er jeg som både skaper og kontrollerer musikken.

Selvfølgelig hjelper det på opplevelsen at samtlige sangers noter er perfekt plassert, vanskelighetsgradene godt balanserte og at spillet er like djevelsk vanedannende som resten av serien.

Du vet hele tiden at du kan bedre og jeg har store problemer med å gi meg før jeg har spilt gjennom en sang perfekt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Heldigvis er følelsen av å treffe samtlige noter verdt alt slitet, spesielt på de høyere vanskelighetsgradene. Mestringsfølelsen er med andre ord akkurat så deilig som den skal være.

Glimrende reisepartner
Alt i alt er «Rock Band Unplugged» blant de beste spillene som har kommet til PSP på en stund.

Det byr på et strålende kontrollsystem, masse godt innhold og er både underholdende og avhengighetsdannende. I tillegg egner det seg like godt i tre minutter som i tre timer.

Det eneste minuset er at spillet mangler en flerspillermodus, men heldigvis gjør ikke det noe særlig.

«Rock Band Unplugged» er for det aller meste kjempegøy alene og anbefales alle PSP-eiere som skal på langtur i sommer.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.