RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håndholdt sommerhit

Sist oppdatert:
Tenkespillet «Crush» knuser konkurrentene.

Kreative spill pleier å være forbeholdt Nintendo DS, mens PSP nesten utelukkende får skytespill, bilspill, også videre. Spillene er ikke nødvendigvis dårlige, men vi har ofte sett og gjort det samme før og bedre på PS2.

Riktignok hadde «Crush» fungert like bra på en hvilken som helst annen konsoll, men det er helt irrelevant. Spillet er foreløpig bare ute til PSP (utviklerne snakker om å gi det ut til andre maskiner), det fungerer som juling, og jeg elsker det.

Et mørkt sinn

I spillet styrer du Danny, en ung mann som sliter såpass med å få sove at han til slutt ber den helsprø Dr. Rubens om hjelp. Doktoren kobler Danny til «C.R.U.S.H»-maskinen sin, og ved hjelp av den skal hovedpersonen utforske sinnet sitt og hanskes med diverse ubehagelige minner.

«Crush» er en kombinasjon av plattform og hjernetrim, og byr blant annet på stilig grafikk, en intuitiv kontroll, og 40 godt designede og stadig mer utfordrende brett. Det tar ikke lang tid før spillet setter høyre hjernehalvdel på prøve og tester hvor god du er til å tenke annerledes.

Kreativ og krevende spillmekanisme

Danny kan «knuse» brettet og på den måten bytte fra 3D til 2D, noe som for eksempel er nyttig når du må over til en plattform du ikke kan nå. Siden det ikke er noe dybde i 2D havner plattformen rett ved siden av deg, og du kan gå bort til den og «knuse» brettet igjen for å flytte plattformen tilbake (med deg oppå).

Som alle gode tenkespill er «Crush» forferdelig vanskelig å forklare uten at det høres dørgende kjedelig ut. Jeg anbefaler derfor at du også ser filmen i toppen av denne anmeldelsen.

Avhengighetsdannende

Hvilken kameravinkel du bruker avgjør hva slags effekt knusingen har, og i tillegg må du ta hensyn til fiender, ulike gjenstander, og mye mer. Det blir fort veldig mye å tenke på, og det dukket kjapt opp brett ihvertfall jeg hadde trøbbel med.

Selv om det ble en god del prøving og feiling, var jeg aldri inne på tanken om å gi meg. Jeg ble helt hekta på «Crush», og har ikke brukt PSP-en så mye eller hatt det så gøy med et spill til den siden «Lumines».

Min nye PSP-favoritt

Jeg gledet meg til å se hvilke utfordringer som dukket opp på neste brett, og det å endelig få til noe jeg hadde jobbet lenge med var utrolig tilfredsstillende.

Dessverre var spillet over litt for fort, og det er det eneste negative jeg har å si om «Crush». Det er artig, kreativt og utfordrende, og alt det tekniske fungerer utmerket.

«Crush» er rett og slett noe av det beste jeg har spilt til PSP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere