RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håndlaget brilleluksus

INTERNASJONALE storheter som Bill Gates og Rupert Murdoch g Lindberg.
INTERNASJONALE storheter som Bill Gates og Rupert Murdoch g Lindberg.
Sist oppdatert:
Nå kan dansk gull fra Grønland, horn fra indisk vannbøffel og et knippe diamanter gi deg bedre syn.

(LXUS.no) Danske LINDBERG har gjort stor suksess med å selge eksklusive briller til superkjendiser og millionærer verden over. Storheter som mediemogul Rupert Murdoch, IT-gigant Bill Gates, skuespiller Billy Thornton, supermodell Tyra Banks og Dronning Margrethe II av Danmark velger det lille danske merket, og ifølge Lindberg selv skyldes det deres diskret og elegante designet.

- Gullet er dansk, siden det kommer fra Grønland. Vi synes det er viktig at det er dansk. Det skal være dansk og det skal være eksklusivt. Gullgruven på Grønland er en av verdens minste, sier Dennis Andersen til LXUS.no når vi møter han i Krogh Optikks eksklusive showroom..

Optiker Poul-Jørn Lindeberg startet sin egen butikk tilbake i 1969, men det var først senere på 70-tallet han selv trengte briller. Da han ikke fant noen briller han likte, begynte ha å lage de selv.

Han ønsket noe som var lett, diskret, elegant, stilrent og ikke-allergisk. Fortsatt i dag designes alle LINDBERGs briller etter disse retningslinjene.

Skjør luksus

- Vi bruker bare 18 karats gull i våre briller. Det er litt skjørere, men på den annen side så er det meget eksklusive briller som skal håndteres deretter, sier Andersen.

LUKSUSBRILLER: Optiker Dennis Andersen viser frem sine Lindberg-briller. Flere store kjendiser har gått for disse diskret, eksklusive brillene.

Du får LINDBERG Precious gullbriller i tre nyanser; hvitt gull, rødt gull og rosa gull. Ønsker du en diamant eller flere, får du selvsagt det. De kan settes inn etter kjøperens ønsker.

I tillegg til gullserien finnes LINDBERGs briller også i titan, samt en egen serie med horn av indisk vannbøffel.

Indisk horn

- Vi prøvde å lage briller med horn fra den grønlandske moskusoksen, men det var for tørt og porøst. Derfor bruker vi indisk vannbøffel, sier han og viser hvordan fargenyansene er ulike avhengig av alderen på hornet.

- Den ytterste delen av hornet er eldst og blir derfor mørkest. Det er mest eksklusivt. Innerst får du en lysere nyanse av brunt, sier den danske optikeren og understreker at hornene kommer fra vannbøffel som er slaktet på statsgodkjente slakterier.

LINDBERGs eksklusive briller koster fra 16 000 kroner og opp til 70 000. Du får den kun på fem eksklusive utsalgssteder i Norge.

I tillegg til Norge, eksporterer LINDBERG til 60 ulike land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere