RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Handlet kraft for 13 milliarder i dag

Sist oppdatert:
Det danske olje- og gasskonsernet DONG har i løpet av formiddagen kjøpt eierandeler i danske kraftselskaper for utrolige 12 milliarder danske kroner
Danskenes svar på Statoil, DONG, har i løpet av torsdagen brukt 12 milliarder danske kroner, eller drøye 13 millioner norske kroner på å sikre seg kontroll med store deler av strømforsyningen på Sjælland og i hovedstaden København.

De ulike komponentene i dagens oppkjøpsraid er 4,7 milliarder for Københavns Energi, kjøp av Københavns Energis og fire andre kommuners eierandel på 37,63 prosent i kraftkonsernet Energi E2 for 6,3 milliarder og som dessert 1 milliard for Fredriksberg Energi og deres lille eierandel i E2.

Kjøpet er betinget av politiske godkjennelser i Københavns bystyre og konkurransemyndighetene. I tillegg må de resterende aksjonærene i Energi E2 godkjenne aksjekjøpet i selskapet.

DONG skal gjøre opp en tredje del av kjøpesummen i kontanter, mens resten vil bestå av et oppgjør i aksjer eller en kombinasjon med kontanter.

Sammen med Elsams aksjer i Energi E2 kontrollerer DONG nå 80 prosent av E2-konsernet. DONG vant for kort tid siden kampen om Elsam mot svenske Vattenfall, prosessen er imidlertid ikke helt i havn og kan bli gjenstand for en lang juridisk kamp mellom de to konsernene.

DONG skal etter planene børsnoteres i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere