RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hands selger endelig Danmark-del

Sist oppdatert:
Hands har endelig solgt unna sin danske virksomheten. Salget påfører store regnskapsmessige tap
Det hardt rammede IT-konsulenthuset Hands har solgt aksjene i det danske datterselskapet til danske Columbus IT Partner.

Transaksjonen gjøres opp med 2.100.000 Columbus-aksjer og 5 millioner danske kroner i kontanter. Kontantdelen vil ikke betales ut fra danskene før i april 2006.

Som førge av salget for Hands et saftig regnskapsmessig tap på 50 millioner kroner.

Den solgte virksomheten omsatte i 2002 for 286,6 millioner danske kroner og hadde et driftsresultat før avskrivninger på minus 10,4 millioner danske kroner. Tilsvarende tall pr. 31. august i år var 137,3 millioner danske kroner i omsetning og 5,0 millioner danske kroner i driftsresultat før avskrivninger inklusive gevinster fra salg av virksomheter. Salget omfatter ca 200 ansatte.

Virksomheten i Hands ASA vil etter dette være geografisk lokalisert i Norge.

Hands har i lengre tid vært i samtaler med Columbus IT-partner om salg av den danske delen. Det har imidlertid gjentatte ganger blitt avvist at et slikt salg var sannsynlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere