*Nettavisen* Nyheter.

Håner fattige i Romania

Ondsinnete personer har hengt opp falske lapper i butikker i Bergen om hjelp til fattige i Romania.

Leder i Romaniahjelpen Hans Gudmund Milde har mottatt flere telefonhenvendelser etter at ondsinnete personer har hengt opp falske lapper om innsamling av klær til trengende i Romania. For tre uker siden møtte en mengde hjelpevillige mennesker opp på Lønningsflaten, vel 1,5 mil utenfor Bergen sentrum, for å gi bort sekker med klær. Men der var ingen til å ta imot bidragene.

- Det som har oppstått er svært kjedelig. Dem som hengte opp de falske lappene håner fattige trengende. Det hele er bare trist og jeg skjønner ikke hvorfor noen skulle ha noe ønske om å gjøre noe slikt, sier Milde.

Telefonen glødet
Det var for tre uker siden at en dame fra Fyllingsdalen ringte til Milde angående innsamlingsaksjonen. Lappen var hengt opp i kjøpesenteret Oasen og Mildes mobilnummer stod påført. På lappen stod også samme møtestedet som Romaniahjelpen har brukt tidligere.

- Det virker som om de som har gjort dette kjenner veldig godt til oss og det vi driver med, sier Milde.

Det var første mandagen i juli at telefonen virkelig begynte å gløde. Stadig flere personer ringte og det viste seg at de hadde møtt opp på Lønningsflaten for å levere klær til trengende i Romania. En hel folkemengde hadde kommet for å bidra.

- Folk ringte til meg da de stod på Lønningsflaten. Det var en stor mengde mennesker der, men jeg vet ikke hvor mange det var. Jeg hørte i telefonen at det var mange mennesker der. Det hele er bare trist og kjedelig og det er bare å beklage det som har oppstått, sier Milde, som ikke har skyld for den ondsinnete handlingen.

Ødeleggende
Milde og Romaniahjelpen har så langt ikke merket noen konsekvenser av stuntet, men Milde frykter at det kan ødelegge konseptet deres.

- Vi er avhengig av at folk er positive og assosierer oss med noe bra og seriøst. Vi er avhengig av folks godvilje for å fortsette å hjelpe mennesker i Romania, sier Milde.

Kilde: Fanaposten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.