*Nettavisen* Nyheter.

Hang opp falsk korona-plakat om påvist smitte på treningsapparater

Det er hengt opp lapper som forteller om koronasmitte ved treningsapparater på Ensjø. Lappene skal dog være falske

FALSK: Det er hengt opp lapper som forteller om koronasmitte ved treningsapparater på Ensjø. Folk har likevel brukt apparatene, selv om lappene som har logoen til Bydel Gamle Oslo, viser seg å være falske. Foto: Stian André de Wahl (Nettavisen)

Oslo kommune ber innbyggerne være forsiktige med disse apparatene. Men akkurat denne lappen var «fake news».

20.03.20 22:49

OSLO (Nettavisen): Alle kommunale idrettsanlegg i Oslo - også utendørs - ble 12. mars stengt ned som ett av flere tiltak for å begrense spredning av koronasmitte.

De siste dagene har det dukket opp lapper på noen utendørs treningsapparater på Ensjø. Her blir du advart mot å trene, men budskapet er illevarslende konkret: «Koronasmitte er påvist på treningsapparater».

Nyhetsstudio: Få de siste oppdateringene om koronaepidemien

- Disse lappene er ikke fra bydelen, sier bydelsoverlege Irene Teslo i bydel Gamle Oslo til Nettavisen.

A4-arket bar logoen til bydel gamle Oslo og kunne se ekte ut, men det er de altså ikke.

Les også: Over 500.000 nordmenn tror de har vært korona-smittet - rundt 150.000 har symptomer

- Det er uheldig

Smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo kommune liker dårlig at noen har hengt opp den falske lappen.

- Det er uheldig at noen henger opp slike lapper og utgir seg å være fra kommunen. Det er viktig å ta vare på hverandre i denne krevende tiden, sier Steen til Nettavisen.

Han viser til at bydelen derimot har laget plakater på flere språk der folk oppfordres til å holde én meters avstand, som settes opp på oppslagstavler på utvalgte parker.

Klikk på bildet for å forstørre. Oslo 20200301. Folkehelseinstituttet inviterer til mediemøte i forbindelse med koronaviruset hos Folkehelseinstituttet, på bilde Smittevernoverlege Tore Steen i Oslo.

FALSKE: Smittevernoverlege Tore Steen i Oslo reagerer på at folk henger opp falske lapper om koronasmitte på treningsapparater. Han ber samtidig folk ta sine forholdsregler om de skal bruke dem. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Bør folk holde seg unna slike apparater nå?

- Det er ingen grunn til å holde seg unna apparater, så lenge man passer på god håndhygiene og eventuelt bruker hansker, sier Steen.

Hans råd er å ha med spritservietter eller våtservietter og tørke av kontaktpunkter på eventuelt apparat, samt sørge for god håndhygiene etter at man har brukt apparatet.

- Vi oppfordrer folk til å holde minst en meter avstand, sier han.

Les også: Folketomme gater i hele landet: - Surrealistisk. Føler jeg er med i en film

Stor tilstrømming - tross stenging

Lappen og budskapet til tross, folk har brukt apparatene på Ensjø denne uken. Men det finnes andre plakater og oppslag som er ekte, og som forteller at idrettsbaner og treningsapparater som dette er stengt på ubestemt tid på grunn av koronautbruddet.

Løren idrettspark og fotballbanen til Grüner fotball er noen av anleggene som har hatt utfordringer med stor tilstrømming av folk de siste dagene, melder Dagbladet.

Avisa har snakket med Heidi Sønsthagen, daglig leder for Hasle-Løren IL, som forteller at de gjør det de kan for å holde folk unna anlegget og bidra i den norske dugnaden mot smittespredning. Klubben forteller at de har hengt opp stadig flere lapper, flyttet mål og satt opp gjerder.

Klikk på bildet for å forstørre. EKTE: Oppslag som dette er hengt opp på flere utendørs treningsanlegg i Oslo. Alle idrettsarenaer er stengt for å begrense smittespredningen av koronavirus.

EKTE: Oppslag som dette er hengt opp på flere utendørs treningsanlegg i Oslo. Alle idrettsarenaer er stengt for å begrense smittespredningen av koronavirus. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Tønsberg: Stengt treningspark

I Tønsberg kommune har de stengt en tilsvarende leke- og treningspark som den på Ensjø, på grunn av smittefaren.

«I samråd med kommunen har vi i dessverre sett oss nødt til å stenge Leikvin (lekeplassen red.anm.) og treningsparken», meldte Ringshaug og Gårdbo Velforening på sin Facebook-side onsdag, ifølge Tønsbergs Blad.

Klikk på bildet for å forstørre. Treningsapparatene ved den populære stranda Ringshaug i Tønsberg er sperret for bruk av velforeningen i området.

Treningsapparatene ved den populære stranda Ringshaug i Tønsberg er sperret for bruk av velforeningen i området. Foto: Privat

Samme dag meldte avisen at folk allerede hadde tatt seg forbi sperringene. Det er både satt opp sperrebånd og hengt opp plakater om stengingen.

Les også: 1.742 bekreftet koronasmittede i Norge - 135 på sykehus

Klikk på bildet for å forstørre. STENGT FOR AKTIVITET: Løren idrettspark er et av anleggene som har hatt utfordringer med stor tilstrømming av folk de siste dagene, melder Dagbladet.

STENGT FOR AKTIVITET: Løren idrettspark er et av anleggene som har hatt utfordringer med stor tilstrømming av folk de siste dagene, melder Dagbladet. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag