Hanna anmeldte bilverkstedet for svart arbeid

- Avtalt pris ble plutselig seksdoblet, og det ble enda dyrere da mannen min ba om kvittering, hevder Hanna (25).

17.11.16 19:49

Nå har hun har anmeldt verkstedet i Fredrikstad til politiet.

– Jobben lot seg ikke utføre på den enkle måten som var avtalt, og det medfører ikke riktighet at bileieren er tilbudt oppgjør uten kvittering, forklarer én av eierne i det aktuelle bilverkstedet.

– Det er ikke sant. De forsøkte å få betaling uten kvittering, fastholder Hanna overfor Fredrikstad Blad.

Skrue satt fast

Hun forteller at hennes mann selv skulle skifte bremseklosser på familiens Volkswagen transporter, men at de trengte hjelp for å få løsnet skruer som sitter i det såkalte bremsekaliper.

– Vi avtalte med daglig leder på verkstedet at jobben skulle koste 100 kroner, sier Hanna.

– De klarte imidlertid ikke å løsne alle skruene, henviste oss til et annet verksted der vi angivelig skulle betale på nytt for å få jobben gjort, og forlangte at mannen min plutselig skulle betale hele 600 kroner for en avtalt oppgave som skulle koste 100 kroner og som de ikke fikk utført, hevder Hanna.

– Skatt til Kong Harald

– Mannen min nektet først å betale de 600 kronene, men ga seg etter hvert. Jeg oppsøkte bilverkstedet to-tre timer senere, for jeg ville ikke finne meg i en slik behandling, sier Hanna.

– Da jeg ba om kvittering sa daglig leder rett ut at dette var svart arbeid. Han sa også at dersom han måtte betale skatt til Kong Harald, og vi ville ha kvittering for beløpet, ville jobben koste oss 825,- kroner, hevder hun.

– Jeg er helt sjokkert over måten jeg blir tilsnakket på, og hvordan jeg blir behandlet inne på daglig leders kontor, sier Hanna, som derfor troppet opp hos Fredrikstadpolitiet onsdag ettermiddag.

– Jeg har nå anmeldt saken. Et seriøst verksted kan ikke drive på denne måten, sier hun.

– Jeg har også innrapportert bilverkstedet til skatteetaten, og sendt klage til forbrukermyndighetene, opplyser 25-åringen.

– Ikke mulig

Daglig leder vil ikke svare på spørsmål fra Fredriksstad Blad, men tilkaller bilverkstedets hovedeier.

– Det var ikke mulig å få løsnet alle boltene på den enkle måten som var forutsetningen for prisen. Vi brukte et par timer på forsøket, og vår timepris er 800 kroner, så jeg synes vi har vær snille med kunden i dette tilfellet, mener verkstedeieren.

Han hevder at de henviste kunden til et annet verksted fordi de på stående fot ikke hadde time ledig for å bruke den mer omfattende metoden som ville vært nødvendig, dersom også den siste, gjenstridige bolten skulle kunne løsnes fra bremsekaliperet.

– Du var ikke til stede på kontoret der din daglige leder og kundens kone angivelig skal ha kranglet om prisen på svart arbeid og en annen mot kvittering?

– Nei, jeg var ikke der, men et slikt tilbud ble ikke gitt, det er jeg helt sikker på.

– Hvordan kan du være det?

– Fordi alle papirer er i orden hos oss. Vi jobber ikke svart. Dette er den første klagen vi har fått. Vi omsatte for tre millioner kroner i fjor, og vi har bare fornøyde kunder, sier eieren.

Betaler tilbake

Hanna beskriver en lengre krangel på daglig leders kontor, der hennes utgangspunkt skal ha vært at 500 kroner skal tilbakebetales, mens daglig leder skal ha sagt at han går med på å gi henne 200 kroner tilbake.

– Jeg gir til slutt opp, og drar der i fra, og jeg ringte straks til politiet, som anbefalte meg å anmelde saken dagen etter, hvilket jeg nå har gjort, sier hun.

– Dette må være en misforståelse, sier eieren til Fredriksstad Blad, og ringer til Hanna mens han sitter i intervju med avisen. Han presenterer seg og forteller henne at hun bare kan komme innom, så skal hun få tilbake alle pengene.

– Vi skal også løsne den siste bolten uten at det koster deg noe, sier han, og legger på.

– Slik, nå er denne saken ute av verden, så det er ingenting å skrive om i avisen, sier eieren, og takker Fredriksstad Blad for samtalen.

Les flere saker hos Fredrikstad Blad

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag