RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LETTE ETTER BOMBER: Politiet i Hannover finkjemmer byen for å lete etter potensielle bomber etter at det kom en terrortrussel mot stadion i byen i forbindelse med privatlandskampen mellom Tyskland og Nederland.
LETTE ETTER BOMBER: Politiet i Hannover finkjemmer byen for å lete etter potensielle bomber etter at det kom en terrortrussel mot stadion i byen i forbindelse med privatlandskampen mellom Tyskland og Nederland. Foto: Julian Stratenschulte (Ap)

Hannover: Mistenkelig gjenstand funnet i tog

Sist oppdatert:
Politiet i Hannover er i ferd med å uskadeliggjøre en bombelignende gjenstand som ble funnet i et tog på sentralbanestasjonen tirsdag kveld.

Røntgenbilder av gjenstanden viser angivelig at den inneholder både ledninger, et kretskort og en mobiltelefon, opplyser politiet til kringkasteren NDR.

Det er imidlertid fortsatt uklart om det dreier seg om en bombe eller en etterligning. Gjenstanden skulle sent tirsdag kveld uskadeliggjøres, men det dreier seg ikke om noen kontrollert detonasjon, skriver NDR.

Les også: Politisjefen i Hannover ber folk holde seg inne

Ifølge lokalavisa HAZ var det passasjerer på hurtigtoget som slo alarm på grunn av en person som oppførte seg mistenkelig. Da de prøvde å snakke til vedkommende, skal personen ha lagt på sprang. Deretter ble den mistenkelige gjenstanden funnet.

Gjenstanden var årsaken til at deler av sentralbanestasjonen i Hannover ble stengt tirsdag kveld. Seks av sporene på jernbanestasjonen ble sperret av som følge av funnet, men like etter klokken 23 var sperringene opphevet, bortsett fra ved det sporet der bombeekspertene fortsatt jobbet, ifølge HAZ.

En «konkret trussel» førte tirsdag kveld til at landskampen mellom Tyskland og Nederland i Hannover ble avlyst halvannen time før kampstart.

Den tyske innenriksministeren Thomas de Maizière og sportsministeren i Niedersachsen Boris Pistorius sa tirsdag kveld at det ikke er gjort funn av eksplosiver på eller ved fotballstadion i byen.

– Vi har ikke fått bekreftet noe funn av en ambulanse eller noe annet kjøretøy med sprengstoff i nærheten av stadion, sier delstatsminister Boris Pistorius.

Les også: AFP: - Ikke funnet eksplosiver ved stadion

Det var regionsavisa Kreiszeitung som meldte om at sikkerhetsstyrker skal ha avdekket et kjøretøy maskert som en ambulanse i forbindelse med at landskampen ble avlyst av frykt for terrorangrep.

Meldingen ble altså ikke bekreftet av delstatsministeren eller av innenriksminister Thomas de Maizière som sammen holdt en pressekonferanse i Hannover tirsdag kveld. Ingen er heller pågrepet i forbindelse med trusselsituasjonen.

Ifølge ministeren kom opplysningene om en trussel fra utenlandsk etterretning.

Følg utviklingen i Hannover her:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere