Gå til sidens hovedinnhold

Hans Bjone (55) bekreftet død

Tre nordmenn er nå bekreftet drept i terrorangrepet i Algerie.

- Statoil har i ettermiddag mottatt den triste meldingen om at ytterligere én av våre avholdte medarbeidere som har vært savnet etter terrorangrepet ved In Amenas i Algerie er bekreftet død, skriver Statoil i en pressemelding.

Det er Hans M. Bjone, 55 år fra Brandbu på Hadeland som er bekreftet død.

Tidligere fredag mottok Statoil beskjed om at Tore Bech, 58 år, bosted Bergen og Thomas Snekkevik, 35 år, bosted Austrheim/Bergen er bekreftet døde.

- Statoil er et selskap i sorg. Våre tanker og medfølelse går først og fremst til familiene og nære venner som har mistet sine kjære i det grusomme og meningsløse angrepet på uskyldige mennesker, sier konsernsjef Helge Lund.

Les også: Tre Statoil-ansatte bekreftet døde

To Statoil-ansatte er fortsatt savnet etter terrorangrepet som startet 16. januar.

- Familien ønsker ro
Torstein Bjerke, som er talsmann for Hans M. Bjones pårørende, forteller til avisen Hadeland at beskjeden på en måte er en lettelse for familien som i over en uke har ventet på svar.

- Familien ønsker mest mulig ro. Utover det har ikke familien noe å meddele utover det de skal gjøre til familie og nærmeste venner. Nå starter en ny prosess for familien, sier Bjerke til Hadeland.

Bjone begynte å jobbe i Statoil i 1987, og har vært driftssjef ved gassanlegget In Aménas siden april 2009, skriver Oppland Arbeiderblad.

Han har blant annet vært driftstekniker og produksjonsleder på Statfjord C, og produksjonsleder på Huldra-Veslefrikk. I 2004 fikk han oppgaven med å være oppstartsleder på Kvitebjørn i Nordsjøen.

Ordfører: - Så utrolig trist
Det var en sorgtung ordfører Knut Magnar Lehre som fredag kveld mottok budskapet om at Hans M. Bjone fra Brandbu er bekreftet drept i Algerie.

- Det var veldig trist å høre. Vi har hatt håpet så lenge vi ikke har hørt noe, sier ordfører Knut Magnar Lehre i Gran kommune til NTB.

- Jeg kjente ham ikke personlig, men vi er jo ei lita bygd hvor mange kjenner hverandre og hvor mange er berørt. Så dette er bare så utrolig trist å høre. Jeg føler virkelig med familien. De har vært gjennom en veldig vanskelig periode med mye usikkerhet, sier Lehre.

Ordførerne i Bergen og Austrheim, hvor de to andre drepte er fra, kondolerer også til de etterlatte.

- Vi er en hel by som deler sorgen, sier Bergens ordfører Trude H. Drevland til NTB.

Hun sier at Bergen kommune ønsker å være til stede for de pårørende.

- Vi vil stille opp for dem og for de behov de måtte ha, sier Drevland.

- Selv om vi selvsagt har vært klar over at dette kunne komme til å skje, har vi klamret oss til det halmstrået som var av håp, sier ordføreren i Austrheim, Per Lerøy.

Stoltenberg: - Stor sorg
Også statsminister Jens Stoltenberg (Ap), uttrykker sin dypeste medfølelse med de pårørende.

- Det er med stor sorg jeg i dag har mottatt budskapet om at Tore Bech, Thomas Snekkevik og Hans M. Bjone er omkommet i terrorangrepet i Algerie. Mine tanker går til de etterlatte som har mistet sine kjære, sier Stoltenberg i en kommentar.

- Det vi har fått bekreftet i dag, er at det har vært en brutal terrorhandling der mange menneskeliv har gått tapt. Det var en ondskapsfull og villet handling som førte til at de mistet livet, sier statsministeren.

- Alle er trolig døde
Fredag formiddag uttalte Utenriksdepartementet at de fem savnede nordmennene trolig er døde.

- Så vidt vi har skjønt på algeriske myndigheter, så foregår det fortsatt søk i In Aménas og området rundt. Men samtidig, siden det har gått så lang tid, så må vi kunne si basert på kontakt med algeriske myndigheter og andre lands myndigheter, så tror vi ikke lenger det er sannsynlig å finne noen overlevende etter terrorangrepet, dessverre, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Veslemøy Lothe Salvesen, til Nettavisen.

Kong Harald sendte fredag ettermiddag ut sine kondolanser til de etterlatte av de som ble drept i terrorangrepet mot Statoils gassanlegg i Algerie.

- Nå har vi med sorg fått bekreftet at også norske liv har gått tapt i gisselaksjonen i Algerie. Vi føler med pårørende og kolleger. Samtidig tenker vi på familiene som fortsatt lever med den fryktelige uvissheten, heter det i kondolansebudskapet på nettsidene til Slottet.

Victor Sneberg (56), Statoils landsjef i Algerie, bosted Sandnes og Alf Vik (43), bosted Grimstad, er fortsatt savnet etter terrorangrepet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken