Hans-Tore Bjerkaas slutter som kringkastingssjef

Oslo (NTB): Hans-Tore Bjerkaas vil ikke fortsette som kringkastingssjef når åremålet går ut i mars neste år. Nå trengs det nye koster, mener han.

27.08.12 13:59

- Jeg har hatt flotte år blant gode medarbeidere, og det er med tungt hjerte jeg gir meg. Samarbeidet med styret har fungert utmerket, men jeg tror NRK vil ha mer nytte av en kringkastingssjef som har nye ideer og annen kompetanse, sier Bjerkaas.

NRKs styreleder, William Nygaard, beklager avgjørelsen og sier styret ville at Bjerkaas skulle fortsette, men NRK-sjefen mener seks år i en så krevende stilling er nok. Nygaard må dermed starte jakten på en ny toppleder.

- Bjerkaas har gjort en svært god jobb, og vi ville gjerne at han skulle fortsette, men vi må respektere hans avgjørelse, sier han.

Nygaard understreker at skiftet ikke betyr en ny kurs for NRK.

- Bjerkaas har ført NRK til en meget sterk posisjon hos det norske publikum. Under hans ledelse har styret vedtatt en ny strategi som gjelder fram til 2017. Jeg har bedt Bjerkaas og selskapets ledelse om å holde full fart til skiftet skjer. Det kreves i en hard konkurransesituasjon, sier Nygaard. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.