RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hans-Wilhelm Steinfeld slutter i NRK

SLUTTER I NRK: Utenriksmedarbeider Hans-Wilhelm Steinfeld går over til PR-bransjen.
SLUTTER I NRK: Utenriksmedarbeider Hans-Wilhelm Steinfeld går over til PR-bransjen. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
NRK-veteran Hans-Wilhelm Steinfeld slutter i kanalen og går over til PR-bransjen.

Mangeårige utenriksmedarbeider og Russland-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld slutter i NRK og går over til PR-bransjen, skriver Dagbladet.

Dette får Nettavisen bekreftet av Per Arne Kalbakk, Nyhetsdirektør i NRK.

- Vi har forsøkt å få han til å bli, og håpet at han skulle bli, men sånn ble det dessverre ikke. Vi er lei oss for å miste Hans-Wilhelm, han er en av de største og viktigste journalistiske profilene vi har, sier Kalbakk.

IKKE OVERRASKET: Nyhetsdirektør i NRK Per Arne Kalbakk var klar over at Steinfeld muligens ville si opp.


NRK har lenge vært i dialog med veteranen så nyhetsdirektøren er ikke overrasket over at veteranen nå har sagt opp.

- Vi visste det kunne gå i denne retningen. Nå kan vi bare ønske han lykke til med nye utfordringer, sier Kalbakk.

Steinfeld slutter i NRK første september og begynner da i selskapet Corporate Communications som ledes av tidligere nyhetsdirektør i NRK Tom Berntzen.

- NRK bør tenke litt

Steinfeld og Berntzen har vært i dialog siden i våres og Berntzen er glad for at avtalen nå er på plass.

- Det er ikke mange igjen av de gamle gutta, og jentene, i NRK og jeg syns vel at NRK bør tenke litt på hvordan de forvalter kunnskap og erfaring, sier Berntzen.

Berntzen gleder seg til en spennende tid framover.

- Det blir veldig morsomt å se hvordan Hans-Wilhelm kan bidra både internt og eksternt. Med eksisterende og nye kunder, sier Berntzen.

Fikk ikke jobbe utenriks

Steinfeld påpeker i oppsigelsen sin at han ved ved hjemkomstene i 1984, 1994 og 2003 ikke fikk jobbe i utenriksavdelingen.

I oppsigelsesbrevet, som Dagbladet har fått tak i, skriver Steinfeld at han denne gangen håpet det skulle gå anderledes og at han skulle få oppgaver med relevans for hans alder og kompetanse.

«Slik gikk det ikke trass i en dialog som gikk fra august i fjor gjennom vinter og vår. Jeg sier ikke noe på det men fatslår, at de praktiske planer NRKs Nyhetsdivisjon opererte med ble for vindskeive i forhold til hvordan jeg selv hadde sett for meg bruken av min utenrikskompetanse ved hjemkomst en fjerde gang som utenrikskorrespondent,» skriver han i brevet.

Blir partner

- Jeg er kjempeglad og stolt over at vi får Hans-Wilhelm til oss. Han er den mest kunnskapsrike journalisten vi har i Norge og det finnes ikke maken til hans kunnskap og erfaringer blant norske journalister i dag, sier Berntzen.

STOLT: Tom Berntzen i Corporate Communications er stolt over å ha fått Hans-Wilhelm Steinfeld som partner.

Steinfeld går inn som partner i Corporate Communications som har et team på elleve personer.

- Han går inn på lik linje med oss andre og han skal bruke kunnskapen og erfaringene han sitter på fra Øst-Europa og nordområdene som er veldig spennende og relevante for norske bedrifter og organisasjoner, sier Berntzen.

Berntzen understreker også at Steinfeld er en glimrende foredragsholder og debattleder, og at de to vil komme til å ha en nært samarbeid på samfunnsspørsmål, rådgivning og ledelseskommunikasjon.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere