RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Hanseid går fra Aftenposten

Sist oppdatert:
Sjefredaktør Einar Hanseid slutter i Aftenposten til nyttår. Konserndirektør Hans Erik Matre i Schibsted overtar stillingen.

Hanseid har vært sjefredaktør i Aftenposten siden 1994, men nå velger den drevne pressemannen å trekke seg. Den avtroppende redaktøren fyller 60 år 19. november og hans 10-årskontrakt med avisen utgår ved nyttår, skriver Journalisten.

Matre overtar
De ansatte i Aftenposten ble orientert om lederskiftet på et allmøte klokken 14.30 i ettermiddag. Tidligere i dag ble konserndirektør i Schibsted, Hans Erik Matre, utnevnt til Hanseids etterfølger.

- Jeg beklager Hanseids beslutning, men har forståelse for hans valg etter til sammen over 16 år som sjefredaktør i landets to største aviser, sier konsernsjef Kjell Aamot i Schibsted i en pressemelding.

48 år gamle Matre har tidligere vært sjefredaktør i Vårt Land, NTB og Bergens Tidende. De siste årene har han arbeidet i konsernledelsen i Schibsted, der han blant annet har hatt ansvaret for konsernets satsing i Estland.

I skyggen
Einar Hanseid har tidligere jobbet i blant annet Sandefjords Blad, NRK, Dagbladet og VG. Til sammen har den avtroppende Aftenposten-redaktøren jobbet i Akersgata i 35 år.

Hanseid har ikke vært den mest fremtredende av redaktørene i avis-Norge. I forhold til kollegene i VG og Dagbladet har Hanseid vært ganske anonym.

- Han har vært en markert avis- og produktbygger blant redaktører i sin generasjon. Han har ikke først og fremst stått opp i samfunnsdebatten, men vært en bygger. Men jeg synes jo han var mindre profilert for noen år siden, enn hva han er i dag, sier generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening til TV 2 Nettavisen.

Schibsted-konsernet legger frem sine kvartalstall etter børsens stengetid torsdag. Da meldingen om redaktørskiftet i Aftenposten ble kjent duppet aksjekursen i Schibsted en liten stund, men kursen tok seg raskt opp og ligger nå 2,19 prosent over åpningskurs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere