*Nettavisen* Nyheter.

Hanssen har forlatt kona

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Ekshelseminister Bjarne Håkon Hanssen sammen med eks-underdirektør i Helsedepartementet.

01.11.09 18:11

Det skriver VG søndag. Ifølge avisen har 47-årige Bjarne Håkon Hanssen innledet et forhold til tidligere underdirektør i Helsedepartementet, Inger Mette Nilstad (41).

- Vi vet ikke selv hva dette er, eller hva dette blir, men vi har et forhold. Men dette er ubehagelig å snakke om, fordi det berører flere: oss to, våre familier og andre rundt oss, sier Bjarne Håkon Hanssen til avisen.

Nilstad sluttet i Helsedepartementet i september.

- Ikke uanstendig
Hanssen og Nilstad skal ha utviklet et nært forhold i løpet av årets valgkamp.
- Også tidligere, men særlig gjennom valgkampen, utviklet det seg et godt vennskap mellom oss. Vi snakket veldig bra sammen, men samtidig var vi veldig opptatt av hvilke roller vi hadde. Vi opptrådte ikke på noe vis uanstendig, vi trådte aldri ut av våre roller, sier Bjarne Håkon Hanssen til VG.

LES OGSÅ: - Jeg har verdens beste samvittighet

Tilbudt penger
Hanssen sier til avisen at personer skal ha blitt tilbudt store pengebeløp for å fortelle om forholdet mellom ham og Nilstad. Til NRK sier Hanssen at det er Se og Hør som har viftet med sjekkheftet

- Når noen er villige til å betale hva som helst for å få folk til å si noe om oss, bryter jeg mitt prinsipp om ikke å omtale mitt privatliv, sier Hanssen, ifølge VG.

Over NRK søndag utdyper Hannssen hvordan ukebladet skal ha prøvd å få tak i informasjon.

- Folk i min nære bekjentskapskrets og folk i bekjentskapskretsen til Inger Mette Nilstad har blitt tilbudt store beløp for å komme med opplysninger om oss, sier Hanssen til NRK.

- Hvem har sagt det
- Hvem har sagt det?, sier Se og Hør-redaktør Harald Haavea til NRK, da de konfronterer ham med at bladet skal ha forsøkt å kjøpe informasjon fra vennekretsen. Da Haave får vite at det er Hanssen selv som sier dette, svarer han:

- Jeg vil ikke kommentere enkeltsaker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.