RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hansson starter flåteøkningen

Sist oppdatert:
Tankrederiet Nordic American Tanker Shipping med konsernsjef Herbjørn Hansson i spissen setter nå i verk planene om å øke rederiets virksomhet, og kjøper en suezmax
NAT kjøper suezmax-tankskipet Wilma Yangtze av A. Wilhelmsen-gruppen i Oslo. Prisen er 66 millioner dollar.

Skipet vil fra overtagelsen i november og frem til januar neste år gå på en bareboat-kontrakt tilbake til A. Wilhelmsen på 50.000 dollar dagen. Deretter vil skipet gå i spotmarkedet.

Wilma Yangtze er bygget i 1997 og er på 149.591 dødvekttonn.

Kjøpet i tråd med planene konsernsjef Hansson har luftet for rederiet tidligere i år i forbindelse med at de lange kontraktene selskapet hadde med oljegiganten Shell gikk ut nå oktober.

Rederiet har siden det ble grunnlagt kun hatt tre suezmax-skip i flåten som alle gikk på lange kontrakter til Shell. Den opprinnelige flåten er også bygget i 1997.

- Denne transaksjonen er på linje med vår vekststrategi med oppkjøp som øker dividender og resultat pr. aksje, sier Hansson i en kommentar og sier samtidig at han forventer at vekstprosessen vil fortsette.

Skipskjøpet vil bli finansiert av selskapet rullerende kredittfasilitet på 300 millioner dollar som er etablert med et internasjonalt banksyndikat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere