Gå til sidens hovedinnhold

Hansson: - Stoltenberg pynter på virkeligheten

Oslo (NTB): Stortingsrepresentant Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne mener at tidligere statsminister Jens Stoltenberg (Ap) pyntet på virkeligheten under Mongstad-høringen på Stortinget.

Stoltenberg sa under høringen i kontrollkomiteen at det viktigste er at Norge nå har fått på plass et teknologiutviklingssenter, selv om det ikke ble noe av selve månelandingen - nemlig et fullskala renseanlegg for CO2.

- Et testsenter er vel og bra. Vi heier på det. Men alle med en viss politisk hukommelse, Stoltenberg inkludert, vet at et fullskala renseanlegg var det primære. Å komme i dag å si at et testsenter var det viktigste, er en åpenbar pynting av virkeligheten, sier Hansson til NTB.

De Grønnes stortingsrepresentant mener også at Stoltenberg langt på vei bekreftet at regjeringen aldri vurderte å si nei til et gasskraftverk på Mongstad.

- Rammene for debatten handlet om et fullskala renseanlegg. Men det vi har fått vite i denne høringen, er at det først og fremst handlet om å bygge et gasskraftverk. Så i realiteten var det omvendt av det det ble femstilt som.

Hansson mener likevel ikke det er grunnlag for å si at Stortinget ble lurt. (©NTB)

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag