Håp, desperasjon og siste sjanse

Hva skal til for å redde en ung gutt fra et liv med dop, innbrudd og elendighet? Ildsjelen Pål (39) tar med seg amfetamin-avhengige Stian (20) til slummen i Kenya.

10.05.04 08:25

20 år gamle Stian var en ener i matte og toppscorer på fotballaget. Men så begynte han å flørte med dop - og en måned etter at han tok sin første tablett med Rohypnol satte han sitt første skudd med heroin.

Knallharde dager
Læreren og ildsjelen Pål (39) tror at Stian kan reddes ved å ta ham bort fra dopmiljøet, så langt unna institusjonene som det er mulig å komme. I seks måneder skal de to jobbe og bo sammen i et barnehjem i slummen i Nairobi.

Et eksotisk, forlokkende, men også utfordrende behandlingsopplegg. Det blir knallharde dager under primitive forhold i Kenya.

Spennende tid
Stian skal bo sammen med foreldreløse barn som har bodd på gaten, og få daglige gjøremål på barnehjemmet og i klubbhuset. Tanken er å lære Stian empati, mestring og ansvar, og få ham til å se på seg selv som en ressurs.

Dokumentaren "Reflektor: Festen over" følger Stian og Pål tett i en periode på to år. Vi blir med på forberedelsene til Kenya-turen, under deler av oppholdet i Afrika, og den spennende tiden etter at de har kommet hjem til Norge.

På TV 2 mandag 10. mai 2004 kl. 22.40.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.