RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håp for deg med dårlig ånde

En av fire nordmenn opplever at folk i nærheten har dårlig ånde og mest plaget er ungdommen. Men fortvil ikke, problemet er enkelt å forebygge.

En fersk undersøkelse gjennomført av Norsk statistikk på oppdrag fra Dentotape viser at dårlig ånde er mer et sosialt enn et individuelt problem.

Her oppgir 36 prosent av nordmenn i alderen 15-29 år at noen i deres nærhet ofte lider av dårlig ånde. I den samme aldersgruppen er det kun 27 prosent som selv opplever at de har dårlig ånde. Jo eldre respondentene er, jo lavere er andelen som kjenner andres eller egen dårlige ånde.

Minst plaget av dårlig ånde er respondentene mellom 40-49 år. Dette henger nok sammen med at det er her vi finner de flittigste tanntrådbrukerne. Generelt utmerker kvinner seg som flittige tanntrådbrukere. Mer enn halvparten av de kvinnelige respondentene bruker tanntråd daglig. Hele 29 prosent av de mannlige respondentene oppgir på sin side at de aldri bruker tanntråd, heter det i en pressemelding.

Årsaken til dårlig ånde er nøye kartlagt. På tross av hva mange tror har forskning på området vist at problemer oppstår i munnhulen og ikke i magen. Dermed kan det også lett forebygges gjennom god munnhygiene og ved å unngå en viss type kosthold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere