*Nettavisen* Nyheter.

Håp hos Saab trass i store tap

Stockholm (NTB-TT): Saab tapte over en milliard kroner og solgte bare 10.535 biler i første kvartal i år. Likevel har ledelsen tro på framtiden.

- Tapene er leie, men ingen overraskelse. Resultatet er på linje med, eller til og med litt bedre, enn forretningsplanen, sier styreleder Victor Muller i Spyker Cars og Saab etter at Saab la fram sin første rapport etter oppkjøpet.

I stedet for å uroes over et nettotap på 1,2 milliarder kroner, vil han løfte fram at Saab har 4,4 milliarder kroner i kassa.

Da regnes hele lånet fra Den europeiske investeringsbanken inn, i tillegg til pengene fra salget av maskinverktøy til Kina.

Det som skulle gi selskapet penger, har ikke fått den pangstarten det var håpet på. Prognosen var mellom 50.000 og 60.000 biler i år, men det målet er senket til 45.000.

Det viser seg at det har vært vanskeligere enn ventet å få i gang produksjonen etter at fabrikken sto stille i sju uker. Produksjonsnedgangen er på 57 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, da det ble solgt 24.358 biler. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.