Håper å finne Magnar og Jonas

Foto: (Scanpix/Privat)

13 personer fra Jæren på plass på Grønland.

12.08.10 06:03

De 13 personene fra Norge, som tirsdag reiste til Grønland for å lete etter de to jærbuene som fortsatt er savnet, skal i møte med det lokale politiet klokken 12 norsk tid. De tilreisende håper letingen etter Magnar Haarr (24) og Jonas Reiestad (31) fortsetter.

Stiller seg til rådighet

- De har blitt mottatt av politiet der, og de har signalisert at de er interessert i et samarbeid med den jærske troppen. Det er uansett politiet på Grønland som styrer alt som skjer i det videre redningsarbeidet, sier pressetalsmann for den private leteaksjonen, Arild Høien, til Jærbladet.

Onsdag morgen var gjengen i full gang med å kartlegge og organisere letingen.

Ifølge NRK skal ikke hjelpen fra Jæren være av interesse.

- Vår oppfatning er at leitingen best kan utføres av de politifolkene som har lokalkunnskap om området og som er vant med å ferdes der, sier visepolitimester Morten Nielsen på Grønland til NRK Rogaland.

Høien opplyser at jærbuene som ankom Grønland i natt, norsk tid, blir værende uansett.

Én funnet omkommet

Mannen som ble funnet omkommet i Paradisdalen på Grønland mandag, ble tirsdag kveld identifisert som savnede Tormod Aniksdal (24).

Navnet ble ifølge Jærbladet frigitt av Politiet i Rogaland onsdag klokken 10. Men politiet har i ettertid sendt ut en melding om at de ikke vil bekrefte navnet på den personen før det foreligger en formell melding fra politiet på Grønland. Denne forventer de vil foreligge i løpet av noen timer.

Onsdag morgen var det mange som hadde sendt en siste hilsen og kondolert på en minneside for Tormod Aniksdal på Facebook.

Fisketur

Det er snart to uker siden at Aniksdal og de to som fortsatt er savnet, satte kursen mot Grønland for å dra på en seks dager lang fisketur.

I tillegg til funnet av Aniksdal, har også politi og letemannskap funnet nordmennenes ryggsekker og en flåte laget av liggeunderlag, tau og trestokker.

Politiets teori er at de tre kameratene har prøvd å krysse en elv i Søndre Strømfjord, og at dette har gått galt. Søket tirsdag var konsentrert langs elven og ned mot fjorden.

Klikk på bildet for å forstørre.

F.v. Magnar Haarr (24), Jonas Reiestad (31) og Tormod Aniksdal (24). Foto: (Privat)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.