RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen (Scanpix)

Håper å kunne starte rettssaken i april

Sist oppdatert:
En rettssak mot Anders Behring Breivik kan komme i gang rett over påske neste år.

- Vi kan på nåværende tidspunkt ikke si noe helt sikkert, men vi arbeider ut fra en mulighet for at rettssaken kan starte rundt 1. april neste år, sier avdelingsdirektør Erling Moe i Domstoladministrasjonen til VG Nett.

På grunn av påsken, blir det neppe snakk om oppstart før i uke 15, og da er første hverdag etter påsken tirsdag 10. april.

Det er ennå ikke tatt noen beslutning om hvor rettssaken skal avvikles.

Sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett sier til Fædrelandsvennen at straffesaken kan bli videooverført til egnede rettslokaler i storbyene.

- Antallet berørte mennesker er så enormt stort. Og siden det dreier seg om mange unge mennesker, tenker vi oss at det beste for disse er å følge straffesaken så nær sitt hjemsted som mulig, med egen familie, lokalt støtteapparat og bistandsadvokat innen rekkevidde, sier Engebretsen til avisa.

I løpet av november regner Oslo tingrett med å ha bestemt når rettssaken kan starte og hvilke lokale den skal gå i. Det anslås at det vil komme minst 1000 mediefolk for å dekke rettssaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere