Gå til sidens hovedinnhold

Håper at ny skatehall er klar til 2017

Planene er klare, pengene er på bok, nå gjenstår «bare» detaljene før byggingen av Haugenhallen kan starte.

HAUGENSTUA: – Jeg skatet mye da jeg var ungdom i Gudbrandsdalen og fant denne hallen hvor jeg kan mimre litt over gamle ferdigheter. Jeg er vant til mye dårligere forhold og at det nå skal bli enda bedre enn dette er helt fantastisk, sier skater Kristoffer Nielsen, bosatt på Årvoll.


Tanken om en ny storstue for skatere og motorinteressert ungdom startet for alvor i 2010. Nå, fire år senere, er mye jobb gjort, 26,7 millioner kroner er bevilget og mye ligger til rette for at drømmen kan realiseres i løpet av få år.

Eneste innendørs

– I kommunal sammenheng har dette ikke vært en lang prosess. Vi skal få til et fyrtårn her på Haugenstua, sier prosjektleder Knut Gran som jobber på Osloungdommens Motorsenter på Haugenstua.

Senteret åpnet i 1980, og på slutten av 90-tallet kom skatehallen i tillegg. Hallen er en midlertidig plasthall, men faktisk Oslos eneste innendørs skatehall. Det er også et større skateområde i granitt utenfor hallen.

– Vi måtte tenke litt annerledes. Steinene er solide og kan snus når de er slitt. Når du jobber i kommunen er det greit å ha to hanker på kaffekoppen i tilfelle den ene går i stykker, ser Knut Gran.

Steinene i det utendørs skateanlegget blir med videre til den nye hallen. Brukerne av hallen spenner fra nybegynnere til proffer.

– Det kommer folk hit fra hele Oslo for å skate. Hallen er åpen hele døgnet, årets rundt og har rundt 40.000 besøkende i året. Det har aldri vært noe problem. Det skal miljøet ha. Alle hjelper hverandre og det er ingen spisse albuer, sier Gran.

Store muligheter

I tillegg motorsenteret er det skole, praksisplasser og arbeidstrening for ungdom på tomten som er klemt inne mellom Østre Aker vei og Kristoffer Robins vei.

– Dette er et veldig bra tilbud for ungdom fra hele Oslo og takket være penger fra Groruddalssatsingen at vi har kommet dit vi er i dag, sier Gran.

Den nye hallen er tenkt plassert i ytterområdet til Alna Miljøpark, mellom Garver Ytterborgs vei og togskinnene.

– Det er et område med store muligheter, sier Gran.

Hjelp fra Hagen

I juni kom Carl I. Hagen (Frp) inn i bildet. Han fikk med seg bystyrepartiet på et budsjettforlik som sikret den kommende skatehallen 26,7 millioner kroner.

– Han mente dette var så viktig for uorganisert ungdom at dette skulle vi få til, sier Gran som fra alle hold opplever å få støtte til å gjennomføre Haugenhallen.

Nå går prosjektet over i en ny fase med mer fokus på detaljer, blant annet ny reguleringsplanen og tegning av bygget. Det nye bygget blir på 1200–1500 kvadratmeter og skatedelen mellom 600 og 800 kvadratmeter. Det kan også bli mulighet for skateboard-aktivitet i utedelen vinterstid.

– Reguleringsplanen tror og håper vi skal gå greit gjennom. Alle viktige etater og parter har vært veldig for prosjektet og sagt at dette er noe vi realisere, sier Gran.

Spaden i jorda

Bevilgningen fra byrådet er ikke nok for å fullfinansiere hallen. Resten skal finansieres med tippemidler. Det nye bygget skal romme motorsenteret, skatehall, skole, kafeteria og rom for andre idretter,

– Vi skal ta oss av de litt sære, den herlige gjengen som ikke løper etter en ball.

Prosjektlederen mener det er realistisk å få spaden i jorda i 2016, med ferdigstillelse i 2017.

– Carl I. Hagen skal få klippe snora og spise det første kakestykket, forsikrer Knut Gran.

Andre saker fra dittOslo:

Vil gjenåpne Wiborg-saken

Nav-drapet: 27-åring dømt til tvungent psykisk helsevern

Billig bensin skaper trafikkaos