Gå til sidens hovedinnhold

- Håper de finner Laura

Martins kjæreste er savnet etter Air France-ulykken: - Håper de finner så mange som mulig.

- Jeg vil at de skal finne så mange som mulig, slik at de som har mistet sine kjære kan få dem hjem. For min del blir det hjem til Sverige, sier Martin Andreasson stille.

Kjæresten gjennom sju år, Laura Rahal (28) er en av de 228 menneskene som er savnet etter at et Air France-fly forsvant over Atlanteren sist søndag.

Funnet omkomne
Nesten en uke etter at flyet forsvant fra radarsystemene, lørdag morgen, fant det brasilianske luftforsvaret to av de omkomne, begge menn. Det gir håp om at man skal finne flere savnede og kanskje stedet der flyvraket sank.

Les saken her: - Har funnet kropper i havet

- Fokus så langt har vært på å finne flyet og den svarte boksen, slik at man kanskje kan få svar på hva som skjedde, sier Martin, som har hatt en ubeskrivelig vond uke.

Han har reist hjem til sine foreldrene i Göteborg, og sier at støtten fra familie og venner har vært uvurderlig.

- Det går opp og ned. Heldigvis har jeg min familie og Lauras familie som støtter meg og hverandre. Familiene våre har veldig tette bånd, og alle har gjort hva de kan hittil. Det har fungert bra, sier han til Nettavisen.

Til Oslo
For tre år siden flyttet Martin og Laura til Oslo for å jobbe, og det var i forbindelse med en arbeidsreise Laura var i Brasil.

Det var hennes første reise i jobbsammenheng, og Martin har tidligere fortalt Nettavisen hvor stolt han var av kjæresten sin.

- Det var hennes første reise på egen hånd, og det var et stort ansvar hun fikk. Så det var en stor sak for Laura denne reisen. Jeg var veldig stolt av henne, og hun var veldig fornøyd og stolt over seg selv, sa Martin, som pratet med henne flere ganger mens hun var borte.

Den siste samtalen deres hadde de to like før Laura skulle gå om bord på flyet - for å reise hjem til kjæresten.

Les om Martin og Lauras siste samtale her: - Jeg sa at jeg elsket henne

- Vi avsluttet på en veldig god måte, og det føles veldig bra for meg. Vi visste at vi elsket hverandre, og hun visste at hun var elsket av både meg og sin familie, og at hun var veldig populær på jobben. Det varmer å vite at hun var glad og fornøyd.

- Gir nytt håp
Direktør Grete Myhre i Statens havarikommisjon sier funnene bedrer sjansen til å få svar på spørsmål rundt Air France-ulykken.

- Betydningen av disse funnene er at man nå har en større sjanse til å finne ut hvor flyet er, og dermed har større sjanse til å finne de såkalte svarte boksene, sier Myhre til Nettavisen.

Hun sier det nå vil bli lettere å fokusere søkene i et bestemt område.

- Atlanterhavet er så stort at det fram til nå har vært som å lete etter en nål i en høystakk. Nå kan man sirkle inn området, sier hun.

Også for de etterlatte kan funnene gi et nytt håp.

- Funnene kan kanskje gi håp om at de får sine savnede hjem, og et håp om at man vil finne svar på hva som gikk galt og forårsaket ulykken, sier Myhre.

Mye rykter
Martin håper at dersom man får svar på hva som skjedde med ulykkesflyet, så vil alle ryktene som florerer om årsaken, legge seg.

- Det er så mye rundt, mye spekulering i hva som har skjedd. Det blir nesten et mysterium, der det kan dukke opp alle mulige teorier.

Han håper derfor at flyet blir funnet:

- Finner man den svarte boksen, kan vi få svar.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken