OSLO (Nettavisen): Etter nesten ett år med arbeider åpnet Tøyenbadet i Oslo dørene i dag, flere måneder etter planen.

Badet måtte stenge i oktober på grunn av lekkasjer og rehabiliteringsarbeidet viste seg å være langt mer omfattende enn antatt.

Forsinket svømmetur
Blant annet var tettesystemet i dårlig forfatning og store felt med fliser måtte erstattes. Arbeidene skulle først vært avsluttet i desember. Først nå, seks måneder senere, kan gjestene hoppe uti.

- Nå håper vi det er fikset for godt. Etter så mye tid og penger brukt, sier Lene Stensløkken. Sammen med datteren Emma Joanna og naboen Camilla Kruse har hun tatt turen for å benytte seg av tilbudet om gratis inngang på åpningsdagen.

- Vi var faste gjester her før, men det har jo vært stengt så lenge. Vi har ikke fått svømt på et år!, legger hun til - med et smil, riktignok.

Emma Joanna gleder seg også til å få øvd på svømmeferdighetene.

- Det er bra at det er åpent igjen, sier hun.

Fem års rot
For Tøyenbadet har knapt holdt åpent siden den store rehabiliteringen, som startet i april 2007. Etter 30 års drift måtte dørene stenges i ett og ett halvt år, for å få inn nye garderober, dusjer, badstuer, vannrenseannlegg, ventilasjonsanlegg og sikrere varmtvannslevering.

Kort tid etter åpningen ble det oppdaget nye lekkasjer, og høsten 2009 stengte badet to ganger. I 2010 var badet igjen stengt i en måned, og ifjor kom altså SINTEF-rapporten som avdekket ytterligere feil.

Det er ikke klart hvor mye utbedringene har kostet, men ifølge osloby.no er det anslått til 150 millioner kroner.

Mange svømte gratis
Gjestene mener likevel at Tøyenbadet bør opprettholdes.

- Det har jo vært snakk om å rive det ned og bygge noe helt nytt. Det hadde vært utrolig tullete, mener trioen, som har tatt turen fra Økern for å ta sine første tak i det oppgraderte bassenget.

Selv om det var relativt tomt utenfor da Nettavisen tok turen i 12.00-tiden søndag hevder bestyrer Amin Midi at pågangen har vært stor.

- Det har vært mellom fire og fem hundre her til nå, mange av dem er barnefamilier. Spesielt de faste badegjestene var raskt tilbake, sier han.

Før stengingen i 2007 hadde badet over 400.000 besøk årlig.