Gå til sidens hovedinnhold

– Håper det går bra med bøkene

Even Øvald (30) i Abstrakt forlag oppdaget røyk og flammer i nabolokalet i Karl Johans gate 13 i morges og meldte fra til brannvesenet.

SENTRUM: – Jeg kjente først at det luktet svidd. Tilfeldigvis tittet jeg ut av vinduet og oppdaget røyk og flammer fra nabolokalet, og ringte da 110, sier Øvald.

Han forteller at brannvesenet var på plass innen fem minutter. Da hadde det ifølge Øvald samlet seg en stor folkemengde med ansatte fra bygningen utenfor.

– Jeg så ingen personer i lokalet, så nå håper jeg det ikke blir noen røykskader på bøkene våre. Jeg var ikke redd – folk forholdt seg veldig rolig, sier Øvald.

brann karl johan
BEKYMRET: Even Øvald i Abstrakt forlag oppdaget brannen og meldte fra til brannvesenet. Han er engstelig for at bøkene på deres internlager har fått røykskader. FOTO: Bjørn-Martin Bråten Nordby

Startet i aircondition-anlegg

Innsatsleder Wenke Skotte forteller at politi og brannvesen fikk melding om brannen klokken 09.31 og at brannen var slukket kl. 09.52.

– Ingen personer er skadet, verken av selve brannen eller røykutviklingen. Slik det ser ut nå, er det kun brannskader på balkongen der brannen startet, forteller Skotte.

Ifølge innsatslederen tok det fyr i et slags airconditionanlegg på balkongen i sjette etasje. Skotte forteller at lokalet innenfor balkongen var tomt og at det antakelig foretas oppussing her.

brann karl johan
BALKONGBRANN: Brannmannskapene brukte kran for å ta seg opp til balkongen der brannen startet. FOTO: Bjørn-Martin Bråten Nordby

Hjalp brannvesenet

Marita Nordgård (24) jobber i rekrutteringsbyrået Aspiranza, som holder til i 2. etasje i Karl Johans gate 13. Hun oppdaget først en brannbil utenfor, og da brannalarmen gikk, tok hun seg ut av bygningen.

– Ettersom det er en dør i 2. etasje som har klikklås, satt vi en sko i døråpningen for å hjelpe brannvesenet med å ta seg inn. I tillegg ga jeg nøkkelen min til den første brannmannen jeg så, sier hun.

Ifølge Nordgård gikk evakueringen rolig for seg.

– Heldigvis har vi gått et veldig bra brannkurs, avslutter hun.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud