RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper det ikke blir for mye TV 2 på Kanal4

Sist oppdatert:
TV 2 skal lage innslag til de tunge nyhetssendingene på Kanal4. - Jeg håper det ikke blir for mye TV 2, det vil stride mot forutsetningene for opprettelsen av Kanal4, sier sjefredaktør Gunnar Flikke i Adresseavisen.

TV 2 har startet jakten på seks radioreportere, melder TV 2 Nettavisen. Ledelsen i TV 2 og Kanal 4 har inngått en avtale som innebærer at TV 2 skal produsere mesteparten av innholdet i de fire 15 minutter lange nyhetssendingene som vil gå på Kanal 4 på hverdagene.

Antall nyhetsinnslag er begrenset til 15 daglige og maks seks per sending. TV 2s radioreportere skal sitte i Oslo, og nyhetsleveransen kommer til å dekke rundt to-tredjedeler av behovet i sendingene, melder TV 2 Nettavisen.

- Det (andelen - red.anm) kommer til å variere fra sending til sending. Vi skal ha avtaler fra flere leverandører, blant annet er vi veldig nær en avtale med NTB på fem innslag om dagen, sier Arne H. Krumsvik, sjefredaktør i Kanal4, til Propaganda.

- Dette er en ren leveranseavtale med TV 2, vi skal fortsatt ha ti medarbeidere i Fredrikstad, sier han videre.

Sjefredaktør Gunnar Flikke I Adresseavisen har vært med å dra i gang Kanal4 og har vært en av dem som har advart mot at kanalen kan miste regionalpreget etter at TV 2 har kommet inn på eiersiden.

Adresseavisen er en av flere aviser som forhandler om leveranser til Kanal4.

- Vi har ikke sluttført samtalene med Kanal4, men det dreier seg om en større pakke. Jeg kan i utgangspunktet ikke uttale meg om avtalen som TV 2 har gjort med Kanal4, men jeg håper det ikke blir for mye TV 2, det vil stride mot forutsetningene for opprettelsen av Kanal4, sier han til Propaganda.

Krumsvik sier at leveransen fra TV 2 går til de fire lange hovedsendingene som radiokanalen vil ha daglig. I tillegg til en egen avtale med NTB, er han i samtaler med ti aviser for leveranser av stoff.

- Min intensjon er å gjøre avtaler med samtlige aktører, sier han.

- Vi kommer til å sitte med Norges største nyhetsredaksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere