Håper døde Statoil-ansatte sendes hjem onsdag

Stavanger (NTB): Algeriske myndigheter avgjør når de norske terrorofrene i In Aménas kan sendes hjem til Norge. Ifølge Kripos er håpet at hjemtransporten skjer på onsdag.

- Fremdeles er ingenting avklart når det gjelder hjemsendelse av de omkomne statoilmedarbeiderne. Jeg vet imidlertid at det jobbes for å gjennomføre transport på onsdag. Forhåpentligvis vil det i alle fall skje i løpet av uka, sier leder Per Angel i Kripos' ID-gruppe til Stavanger Aftenblad.

Han sier det er algeriske myndigheter som har det formelle ansvaret for de omkomne. Derfor er det opp til dem å avgjøre når nordmennene kan frigis.

Utenriksdepartementet er i dialog med algeriske myndigheter, men kan foreløpig ikke si noe konkret om når hjemtransporten kan skje.

Til sammen sju personer i Kripos' identifiseringsgruppe jobber nå med å avslutte arbeidet. De fire nordmennene Tore Bech (58), Hans Martinius Bjone (55), Alf Vik (43) og Thomas Snekkevik (35) er bekreftet omkommet. Victor Sneberg (56) er fortsatt savnet.

- Vi ønsker å gjennomføre fullstendig obduksjon av de omkomne når de kommer til Norge. Dette er viktig for å kunne gi de pårørende skikkelige svar på hva som har skjedd, sier Angel. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.