Gå til sidens hovedinnhold

Håper på 40 milliarder til Syria

Kuwait (NTB): FN håper på hele 40 milliarder kroner til krigsrammede syrere under onsdagens giverlandskonferanse i Kuwait. Penger til barns skolegang er noe av det viktigste, mener Redd Barna.

Det trengs hele 2,4 milliarder kroner for at syriske barn på flukt skal få gå på skole igjen. I slutten av 2013 gikk bare ett av fem syriske barn på skolen, viser ferske tall fra FNs barnefond UNICEF.

Redd Barna forventer at utenriksminister Børge Brende (H) gjør utdanning til et viktig poeng under konferansen. Noen av pengene bør øremerkes barns skolegang, mener organisasjonen.

- Dette er Norges første, store mulighet i 2014 til å vise globalt lederskap for utdanning. Situasjonen for syriske barn er mer dramatisk enn noen gang før. Det er helt nødvendig at norske myndigheter gjør sitt for at ikke en hel generasjon skal gå tapt, sier generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang, i en pressemelding.

Tirsdag lovet ikke-statlige organisasjoner å bidra med 2,5 milliarder kroner.

I fjor ble det gitt løfter om cirka 9 milliarder kroner under en tilsvarende giverkonferanse. Pengene gikk til mat, drikkevann og husly til millioner av syrere som er drevet på flukt som følge av krigen. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto