RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper på julegave fra P4

Sist oppdatert:
Kanal 4s forsøk på å stoppe P4s sendinger på de nye frekvensene, mislyktes. Nå håper de likevel at P4 er så snille og gir bort de gamle frekvensene. P4 er ikke avvisende.

Kanal 4 anket avgjørelsen fra Asker og Bærum tingrett, om at P4 kan ta i bruk sitt nye sendenett før januar, til Borgarting lagmannsrett. Anken ble avvist tirsdag ettermiddag.

- Vårt forsøk på å tvinge P4 tilbake til sine gamle frekvenser, lyktes vi ikke med. Det tar vi til etteretning, sier radiosjef Arne Krumsvik i Kanal 4 til TV 2 Nettavisen.

At P4 kan fortsette sine sendinger på sine nye frekvenser, som de allerede har gjort i noen dager, betyr at får lov til å stenge sine gamle frekvenser. Det betyr at frekvensene Kanal4 etter planen skulle overta første januar 2004 kan bli stående tomme i to uker. Støy og sus blir dermed det eneste som møter lyttere på det som skal bli Kanal4s frekvens.

- Vi er klare
Kanal 4 ønsker ikke å vente til nyttår før de starter sine sendinger.

- Vi er klare, og vil på lufta så snart vi får lov. P4 har oppnådd det de ville, og da synes jeg de bør vise litt storsinn og lar oss komme på lufta. Bare på den måten får vi gjøre det som var meningen, å konkurrere om lage best mulig radio, sier Krumsvik.

Han sier de har fått midlertidig konsesjon fra kulturdepartementet til å sende i sitt nye nett før 1. januar.

- Tilfredse
- Vi er meget tilfreds. Dette bekrefter nok en gang at vi har holdt oss innenfor de regler som gjelder, sier P4s kommunikasjonsdirektør Ole Tom Nomeland i en pressemelding.

P4 sier de vil fortsette å sende på nye frekvenser, mens de gamle frekvensene forblir stille i de delene av landet som har fått nye P4-frekvenser.

P4 tilbød Kanal4 et forlik i natt som innebar at Kanal4 kunne sende på de frekvensene P4 stengte ned. Dette tilbudet avslo Kanal4.

Venter på Kanal4
P4s kommunikasjonsdirektør regner med å motta en ny henvendelse fra Kanal4 i løpet av kort tid. Han avviser ikke at det kan være aktuelt å la Kanal4 slippe til på de frekvensene P4 har stengt.

- Vi får avvente en henvendelse fra dem, så får vi se, sier Nomeland til TV 2 Nettavisen.

Vi har kun ønsket å gjøre disse frekvensendringer av hensyn til våre lyttere. Vi har ikke hatt noe ønske om å gjøre det vanskelig for Kanal4, presiserer Nomeland.

Ingressbildet er av Anne Jortveit, Kanal 4. Foto: Scanpix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere