RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper på meksikansk FPSO-kontrakt

Sist oppdatert:
Ni selskaper innen flytende olje- og gassproduksjon håper nå på å bli vinnere av en større FPSO-kontrakt fra Mexicos statsoljeselskap Pemex
Det skal være to norske selskaper med i konkurransen om kontrakten, nemlig Prosafe og Bergesen Offshore.

Det flytende produksjonsskipet som skal produsere på Ku-Maloob-Zaap-feltet vil være et ombygd tankskip med en produksjonskapasitet på 200.000 fat pr. dag, melder Upstream fredag.

Feltetl ligger Campeche-bukten på Mexicos østkyst.

Anbudsdokumentene ble ifølge Upstream lagt ut tidligere denne måneden og ni selskaper inkludert de to norske skal ha kjøpt dokumentene med tanke på innlevering av et anbud.

Bergesen skal være en av favorittene etter modifikasjoner i betingelsene, blant annet for alderen på skroget, som er senket fra 1980-bygget til tidligst 1975-bygget. Det passer godt for Bergesens konverteringskandidater.

Interessentlisten innholder de vanlige navnene som SBM-Imodco, Bluewater, Modec International, Maersk, Saipem, Kiewit Engineering Services, Horizon Offshore og Wood Group.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere