Håper på raskt bakkenett-vedtak

Administrerende direktør i Norges Televisjon

Administrerende direktør i Norges Televisjon Foto: Jens Egil Heftøy

Mandag starter Stortinget behandlingen av meldingen om det digitale bakkenettet for fjernsyn. Får NTV-sjef Tor Fuglevik det som han vil kommer avgjørelsen på nyåret.

17.11.03 08:59

Stortinget skal endelig behandle spørsmålet om digitalt bakkenett. Høringen foregår i Familie- kultur og administrasjonskomiteen. Norges Televisjon, som er eiet av NRK og TV 2, er den eneste søkeren til et slikt nett. Ifølge Kampanje er Kulturdepartementets anbefaling svært lik opplegget som Norges Televisjon har lagt opp til.

– Høringen bør gi komitéen et bredt nok tilfang av fakta til å kunne danne seg en oppfatning og å trekke en konklusjon. Den forventer jeg foreligger på nyåret, sier administrerende direktør Tor Fuglevik i NTV til Kampanje.

I IT-miljøet har det vært sterk motstand mot bakkenettet. Organisasjoner som IKT Norge mener bestemt at det ikke er hensiktsmessig å bygge et slikt nett, og vil isteden satse tungt på bredbåndsutbygging.

NTV på sin side har vist til at digitalt bakkenett er den eneste måten å gi fulldistribusjon av digital-TV i Norge, samt at det også vil muliggjøre mobilt mottak.

Stortingsbehandlingen har vært skjøvet på flere ganger. Fuglevik erkjenner at de er oppmot to år forsinket i forhold til den opprinnelige planen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.