RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sigrid Giskegjerde ble funnet drept 3. september i 2012.
Sigrid Giskegjerde ble funnet drept 3. september i 2012.

Håper tiltaltes fastlege kan vitne i Sigrid-saken

Sist oppdatert:
Tirsdag starter ankesaken.

Tirsdag morgen starter ankesaken mot den 38 år gamle mannen som i Oslo tingrett i fjor ble dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. 16-åringen ble funnet drept 3. september i 2012 etter at hun hadde forsvunnet 5. august.

I tingretten nektet 38-åringen straffskyld. Det er ikke ventet at han vil kaste mer lys over saken i rettsrunde nummer to.

– Jeg har ikke mottatt noe mer fra politiet som kan beskrive hvordan hun døde, når det skjedde eller hvem som er ansvarlig, sier forsvarer John Christian Elden til NTB.

Det er heller ikke sikkert at 38-åringens fastlege får vitne i saken. For at det skal skje, må taushetsplikten hans oppheves.

– Legen har selvsagt taushetsplikt og kan bare føres hvis min klient samtykker. Det har han ikke gjort ennå, sier Elden til NRK.

Foreldrene til Sigrid håper ankesaken vil gi dem svar på hva som skjedde med datteren.

– Foreldrene sitter med spørsmål om hvorfor deres datter ble offer i denne saken. Hvordan ble hun tatt og hva skjedde med henne etterpå? Når ble hun drept, og på hvilken måte, sier foreldrenes bistandsadvokat Harald Stabell til NTB.

Den tiltalte har fått behandling på Dikemark sykehus i Asker etter at han ble dømt i tingretten i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere