RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håpløst fartsfantom

Sist oppdatert:
Å spille «Need For Speed Carbon» på PC er en lite hyggelig opplevelse.

(Spillmagasinet): Vi har allerede testet «Need For Speed Carbon» både på Xbox 360 og PSP. I de sakene kan du lese mer om selve spillet.

Se bildene fra «Carbon» i bunn av artikkelen.

Hastverksarbeid

«Need For Speed Carbon» på PC er det samme spillet som på Xbox 360 når det kommer til oppbygning, og tar deg inn i en fiktiv verden som er som snytt rett ut av filmen «The Fast And The Furious: Tokyo Drift».

Derimot er spillet et godt eksempel på at spillutviklere nå snur ryggen til datamaskinen, og legger all vekt på konsoller. PC-versjonen fremstår som hastverksarbeid.

Jeg har vært en hardbarket «Need For Speed»-tilhenger siden det første spillet dukket opp for tolv år siden, og forventningene var enorme foran «Carbon»-utgaven. Jeg følte selv at «Most Wanted»-spillet som kom i fjor var en liten nedtur, og håpet at de skulle dra seg inn igjen på sporet de hadde på «Underground 2». Håpene ble knust.

Teknisk tull!

La oss begynne der det gjerne begynner: Installasjonen av spillet tar nærmere en halvtime. Det er utrolig lenge, men noe vi kunne levd med hvis spillet var bra.

Det store problemet dukket derimot opp når vi skulle konfigurere skjerminnstillinger: Til tross for at bredformatskjermer tar en stadig større del av markedet, og nye konsoller i stor grad er laget for HD-formatet, har ikke «Carbon» på PC støtte for bredformatskjermer.

Det betyr at du må spille med 4:3-format strukket ut på en 16:10-skjerm. For å si det pent så ser det jævelig ut, og hundrelappene du har brukt på spillet er i utgangspunktet bortkastet. Det hjelper ikke med brukbar grafikk når alle proporsjoner er ødelagt.

Rent teknisk sliter spillet også på flere områder. Ved flere anledninger nektet spillet å skru seg av, skjermen ble bare svart. Andre ganger spontantavsluttet spillet.

Men fordi dette er legendariske «Need For Speed», så kunne vi sett gjennom fingrene på dette - om bare spillet hadde vært bra. Men det kan vi ikke.

«Når du kan kaste deg inn i en hårnålssving i over 100 km/t, og være redd for å kjøre ut på innsiden av svingen, da er det noe galt.»

Fungerer dårlig med tastatur

Én ting er at fysikken i spillet er helt horribel. Du kan for eksempel komme kjørende i over 200 km/t med en Aston Martin DB9, og frontkollidere med en SUV, uten at du mister noe særlig fart. Men dette er ingen simulator, så slikt må man kanskje regne med.

Det store problemet er at spillet ikke ser ut til å være særlig optimalisert for å styre med tastatur. Bilene overstyrer nemlig noe helt inni granskauen (sjelden har et uttrykk passet bedre).

Hvis du satser på å ta en 90-graders sving i ytterkant, så risikerer du å treffe veggen på innsiden av svingen. Et lite trykk på svingknappen sender deg så hardt og fort til siden at spillopplevelsen blir ødelagt.

Etter noen timers spilling klarer du etter hvert å tilpasse deg den helt merkelige kjørestilen, men det hele får nesten «Outrun» til å fremstå realistisk. Når du kan kaste deg inn i en hårnålssving i over 100 km/t, og være redd for å kjøre ut på innsiden av svingen, da er det noe galt.

Har du ratt og pedaler vil selvsagt dette problemet forsvinne, men det kan ikke være en forutsetning for et pc-spill.

Mangler det meste

På toppen av det hele er politiet så dumme at de ikke klarer å ta deg under noen omstendigheter. I løpet av alle timene vi har spilt spillet, har vi ikke blitt tatt en eneste gang. Ikke en gang når politiet hadde bokset oss helt inne med fem politibiler klarte de å stoppe oss. Det var bare å gi gass, og dytte vekk bilene.

«Need For Speed Carbon» er likevel fortsatt brukbar underholdning, først og fremst på grunn av det flotte utvalget av biler, men her er det mer enn det lille ekstra som mangler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere