*Nettavisen* Nyheter.

Har aldri registrert færre trafikkulykker blant russen

Forsikringsselskapet har aldri registrert færre trafikkulykker blant russen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Antallet ulykker med russebiler og russebusser har sunket betraktelig siden 2000-tallet, ifølge tall fra forsikringsselskapet IF.

01.05.19 11:12

I fjor registrerte forsikringsselskapet 41 ulykker med russebiler og russebusser, viser tall P4 Nyheter har fått fra forsikringsselskapet IF. Året før var det 50 ulykker, mens det på 2000-tallet var 150 ulykker i året i gjennomsnitt.

- Takket være god informasjon fra politiet og Statens vegvesen har russen blitt mer bevisst på trafikksikkerhet, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If til P4 Nyheter.

Clementz mener også det at det er færre russebusser og russebiler enn tidligere kan være med på å få ned tallene. Ifølge ham er antallet russebusser mer enn halvert i Bærum de siste ti årene, men om flere russ velger å være vandre- eller t-baneruss eller om det er flere russ per buss eller bil er usikkert.

De fleste ulykkene er mindre hendelser, men Clementz advarer samtidig når russen er ute på veiene.

- Hvis det først blir en alvorlig ulykke kan det bli fatalt for mange. Det er som regel mange i en buss eller en bil, sier han til P4 Nyheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag