*Nettavisen* Nyheter.

Har bare døde kolleger

Foto: Jens Haugen, Glåmdalen

I sitt nye firma har Bjørn Jensen fire kolleger; tre menn og en kvinne. Alle er døde.

DENNE SAKEN ER LEVERT AV GLÅMDALEN

(SIDE2): - Det er teamet mitt, ja, mine private veiledere, og de er billig arbeidskraft. Ikke skal de ha lønn, og i matveien trenger de bare åndelig føde, sier den nyblevne bedriftslederen.

Som healer og medium har Kongsvinger-mannen etablert sin egen virksomhet hjemme i Marikollen. Der får han kontakt med ånder som kan gi råd og vink til dem som oppsøker ham, og der gir han energi til slitne sjeler som trenger litt påfyll. Samtidig reiser han rundt og ber spøkelser som bråker for mye om å finne fred på den andre siden. Og, hvis bedriftslederne tør, vil han begynne med kommunikasjonsrådgivning for næringslivet.

En åndelig pendler
- Alt handler om kommunikasjon og energi, sier 39-åringen, og mener vi alle bør ta sjansen på å gi slipp på endel av hjernen og logikken som styrer oss.

- Det er viktig å bli kjent med sitt eget indre, intuisjonen, og lære seg å stole mer på den. Det kroppen forteller er mer sant enn det hodet sier, påstår Bjørn Jensen, og tar sikte på å kunne leve av den alternative bedriften en gang i framtida. Foreløpig pendler han til åndeverdenen bare på kveldstid og i helger, mens han tjener til det daglige brød som fagsjef ved Norsk Gjenvinning.

Et stort sprang fra Rasta til åndeverdenen?

- Åndenes verden er der også, men jeg forsøker å skille de to jobbene så godt som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jens Haugen, Glåmdalen

I åndenes makt
Bjørn Jensen har alltid vært sansevãr og intuitiv, og han har opplevelser med de avdøde helt fra barndommen av. Men det var først da han fikk en invitasjon til å delta i en åndelig seanse i Charlottenberg ved begynnelsen av årtusenskiftet at han kom i åndenes makt.

- Jeg var veldig skeptisk til det engelske mediet Terry Evans, men han ga så konkret informasjon fra den andre siden at jeg ikke var i tvil om at det var ekte saker, sier han.

Dermed ble det toårig utdannelse i intuisjon, healing og mediumskap, og nå er Bjørn Jensen medlem i både Norsk Spiritualist Forening og healerforeningen i Norge.

- Må åpne for intuisjonen
Hvordan kan du se dem på den andre siden?

- Jeg ser ingenting. Jeg føler. Jeg kan føle farger, for eksempel, og jeg fornemmer historier fra en avdød jeg har kontakt med som jeg ikke vet noe om fra før. Noen ganger får jeg beskjeder og råd som den avdøde vil formidle til klienten som er hos meg. Men før jeg kan få kontakt med åndene mediterer jeg. Jeg må åpne meg og slippe til intuisjonen.

Dette er jo bare tull og humbug?

- Det er nok endel som prøver å lure folk, ja.

Hvor mye lurer du folk for?

- Jeg lurer ingen. Jeg har drevet med dette i ni år, og har to års utdannelse. Jeg er helt ærlig på alt jeg gjør, og jeg tar 500 kroner timen. Og 3000 for å renske et hus for spøkelser.

De siste to årene har stort sett gått med til praktisk jobbing på egen bolig. Nå er Bjørn Jensen sugen på å utvikle sitt nye firma, parallelt med jobben i Norsk Gjenvinning.

Inntil videre må de to yrkene gå ånd i ånd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.