RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har bodd ni år på mottak

Foto: Kristine Buick/Amnesty
Omar Ibrahim Mohammed Ishak har vært papriløs i Norge siden 2002.

Mannen, som kom fra Sør-Sudan til Norge for ni år siden, har fast jobb, betaler skatt, men får ingen papirer.

- Jeg har fått påvist hepatitt B, men har ikke tilgang på legehjelp. Det er en vanskelig situasjon, jeg er deprimert, men får ingen hjelp, sa Omar Ibrahim Mohammed Ishak.

Papirløse
Tirsdag ble det holdt en pressekonferanse for papirløses rettigheter. 30 organisasjoner som er med i papirløskampanjen stod bak.

- De papirløse er mange flere enn Maria Amelie, og problematikken har foregått mye lenger enn denne saken. Men Maria Amelie har gitt et navn og et ansikt til situasjonen for papirløse i Norge, sa John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International i Norge, da han åpnet pressekonfernasen for papirløses rettigheter.

313 barn
Jon Ole Martinsen i Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) la fram tall som viste at 313 barn sitter på norske asylmottak. Noen av disse har oppholdt seg i Norge i ni år.

Papirløskampanjen krever at det bør vedtas en grense, på for eksempel fire år for hvor lenge barnefamilier med barn som er mindreårige skal bo i Norge før de får oppholdstillatelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere