*Nettavisen* Nyheter.

Har de gått over streken her?

Foto: (Faksimile Rolling Stone)

Rolling Stones-forside skaper furore.

(SIDE2): På sosiale medier går forsiden nå som en hissig farsott.

Det amerikanske magasinet Rolling Stone er kjent for sine tidvis kontroversielle forsider, men denne gangen mener amerikanske lesere at de har gått langt over streken. Den store featurereportasjen i magasinets ferske utgave omhandler Boston-bomberen, Dzjokhar Tsarnaev (19), og forteller historien om hvordan en populær unggutt kunne bli en påstått fundamentalist og terrorist.

Bildet er hentet fra 19-åringens egen nettside.

Raser
På magasinets egen Facebook-side, så vel som sider til velkjente medier som Huffington Post og CNN, viser folk sin avsky for forsiden i kommentarfeltene.

- For et slag i ansiktet på Boston og de skadde etter bombingene, skriver en leser.

- Jeff Bauman, som mistet begge beina, burde vært på coveret, skriver en annen rystet leser.

Kritiske røster mener magasinet har feilet fullstendig med forsiden, og mener at de glorifiserer terror ved å avbilde 19-åringen som en eller annen rockestjerne.

- Ikke gjør disse menneskene til martyrer, skriver en annen og peker samtidig på forsiden til blant annet Life hvor Charles Manson ble avbildet i 1970. Flere opprørte lesere brukte ord som «usmakelig, kvalmt og sykt», og hevder at de aldri mer vil kjøpe magasinet.

Atter andre mente at historien gjerne kan fortelles, men at det er helt feil å la Dzjokhar frontes på den måten.

Magasinet har rundt en million fans på Facebook, men mange av leserne varsler at de vil si opp abonnementet og tipper at bladet nå vil få langt flere fans på det sosiale nettstedet på grunn av det provoserende coveret.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

I retten
Terroraksjonen under Boston maraton 15. april i år kostet tre mennesker livet. To hjemmelagde bomber gikk av i målområdet, og 264 mennesker ble skadet.

Brødrene Tamerlan og Dzjokhar Tsarnajev er mistenkt for å stå bak angrepet. 26 år gamle Tamerlan ble drept i en politiaksjon fire dager etter angrepet, mens Dzjokhar klarte å gjemme seg under en båtpressening før politiet fant ham gjemt et døgn senere.

Dzjokhar møtte i retten i forrige uke, og erklærte seg ikke skyldig i tiltalen på 30 punkter. Hvis kan blir funnet skyldig risikerer han dødsstraff da føderale myndigheter har siktet ham for bruk av masseødeleggelsesvåpen.

Se flere kontroversielle magasinforsider under:

5588

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag