RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du bestemt deg for studieretning?

Sist oppdatert:
Test hvilken karriere som passer til din personlighet!

(SIDE2:) Søknadsfrist for samordna opptak er førstkommende mandag, 15. april. Men har du bestemt deg for hvilken studieretning du skal søke på? Side2 hjelper deg på vei. Ta testen i bildeplassen over og finn ut hvilken karriere som passer til din personlighet!

Det er ikke alltid like enkelt å vite hvilken vei man skal gå når det gjelder utdanning og karriere. Kanskje ender du opp som sykepleier når du egentlig burde jobbet som journalist? Er det tilfellet, bør du vite at det aldri er for sent å snu.

- Jeg er halvveis i en bachelorgrad, men tror jeg har valgt feil studie. Bør jeg likevel fullføre?

Dette spørsmålet ble sendt inn på Side2s studie- og karriereside, til karriererådgiver fra Karrierehuset, Kristin Wahl.

- «Det aldri for sent å snu» er en gylden regel når det gjelder skivett. Dette er en regel som vi bør benytte oss av også når det gjelder andre situasjoner i livet. Om en føler en har valgt feil, få hjelp til å finne rett retning, og se deretter om det er noen fag en kan få godkjenning for slik at en muligens kan få brukt noe også i videre studier. Uansett så har den tiden du allerede har brukt gitt deg en erfaring, i tillegg til at du også har funnet ut hva som ikke er så interessant, svarte Wahl.

Faglig studieleder Øystein Pedersen Dahlen fra Markedshøyskolen stiller til Nettprat, fredag kl. 14:00! Send inn dine spørsmål om studier innen PR og kommunikasjon her.

Les også hva Helsehøyskolens ekspert svarte på spørsmål fra leserne om yrket ernæringsfysiolog.

Har du noen gang lurt på hvilke yrker din personlighet passer best til? Hvordan du tenker og handler kan ofte avgjøre om du bør bli revisor, leder, journalist eller sykepleier. Men det er ikke alltid like enkelt å vite hva man vil trives best i før man har tatt fatt på en utdannelse eller et yrke.

Derfor har Side2 fått utviklet karrieretesten som du finner øverst på bildet i denne artikkelen. Med testen kan du finne ut hva slags karrieretype du er, og hvilke utdannelser eller yrke du i mange tilfeller vil passe best til.

Ta testen i bildeplassen øverst i artikkelen.

Husk at denne testen bare gir en pekepinn til hva du kan satse på, men den er langt i fra noen fasit. Dersom du får opp at du passer innen en karriere som programmerer, men din største drøm er å bli politiker, foreslår vi at du skal følge dine drømmer og ikke denne testen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere