RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du blitt dumpet av kjæresten?

Dersom kjæresten plutselig finner ut at han eller hun ikke trenger deg lenger kan det vært ekstremt tungt å komme seg videre i livet. Her er noen tips.

Psykoterapeuten Ulla Wiggen gir i svenske Expressen følgende råd til hvordan man kan unngå å bli knekt etter å ha blitt dumpet av kjæresten.

1.) Det er lov å reagere, være lei seg og ha det vondt.

2.) Vær klar over krisens ulike faser: reaksjon, bearbeiding og nyorientering

3.) Gi deg selv tid til å gå gjennom alle fasene. Du vet at du har kommet frem til nyorienteringsfasen når du ikke lenger er bitter eller prater stygt om eksen din. Når du ser på det som har vært som noe avsluttet, men fortsatt en del av livet ditt som du har ansvar for, kan du begynne å se fremover med nysgjerrighet.

Ifølge Wiggen takler noen mennesker et brudd bedre enn andre fordi de innser at ting går opp og ned her i livet, og at det er perioder med medgang og perioder med motgang. De som har god selvtillit er bedre rustet når de blir forlatt.

Du kan dø av kjærlighetssorg
Noen ganger blir man så knust av kjærlighetssorg at man tror man skal dø. Ifølge en hjerteprofessor er det faktisk mulig.

[Les mer]

Medisin mot kjærlighetssorg
Når du blir dumpet av kjæresten fører dette til hjerneaktivitet som ligner den som settes i gang av fysisk smerte. Forskerne mener det er mulig å lage medisin mot smertene.

[Les mer]

Er det greit å hevne seg på eksen?
Ifølge en terapeut er det helt greit å ta hevn dersom man blir dumpet av eksen. Les noen av de utspekulerte hevnhistoriene hun har fått fortalt og si din mening.

[Les mer]

Vi velger en kopi av eksen
Ekspertene er ikke det minste overrasket over at vi velger en partner som likner på eksen.

[Les mer]

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere