Har du blitt svindlet?

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

I et kort tidsrom 8. april ble 129 bensinstasjonskunder tappet for sensitiv informasjon.

15.04.09 20:23

Nå går lensmannen i Lund ut og ber kunder ved 123-stasjonen på Moi om å ta kontakt.

Ønsker vitner
- Politiet er også svært interessert i observasjoner i området rundt Statoil 123 bensinstasjon på Moi i Rogaland, fra natt til onsdag 8. april og ut dagen, sier lensmann Svein Arild Bringdal ved Lund lensmannskontor.

Mellom klokken 08.00 og 19.00 onsdag 8. april ble 129 kort skimmet på bensinstasjonen. I løpet av natt til onsdag har kriminelle utstyrt en av betalingsterminalene med falsk front. Hvert kort som ble brukt til å betale bensin i dette tidsrommet, ble tappet for informasjon.

Denne informasjonen ble brukt til å misbruke kontoene i Polen fra 13. april. Mange av de 129 kundenes kontoer har blitt tappet for 3.000 kroner og mer.

Ikke uvanlig
Før nyttår skrev Nettavisen om en rekke slike skimminger i Sør-Norge. Da var det stasjoner i Kristiansand-området samt Kongsberg og Notodden som ble utsatt. Denne gangen er det stasjonen på Moi i Lund i Rogaland som har blitt utsatt.

Les: 100 bensinkunder svindlet

- Foreløpig vet vi at det er tappet rundt én million kroner til sammen ved disse 1-2-3 automatene til Statoil, sa politispesialist ved det økonomiske avsnitt i Agder politidistrikt Gjert Erik Karlsen til Nettavisen da.

Blir dekket
Stine Neverdal, senior kommunikasjonsrådgiver ved Finansnæringens Hovedorganisasjon, sier at bankene dekker denne type svindel.

- Bankene ordner opp i dette, og dekker alle tap. Har du mistanke om at kortet ditt er blitt misbrukt, så kontakt banken din så fort som mulig, sier hun.

En god forholdsregel for å unngå å bli svindlet, er å skjule inntasting av din personlige kode. Skimmingutstyr er utstyrt med et lite kamera som filmer inntasting av kode. Selv om informasjonen i magnetstripen blir registrert, trenger altså svindlerne likevel å kjenne din personlige kode.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.