*Nettavisen* Nyheter.

Har du fått nytt Facebook-navn?

IKKE BRUK Foto: (Facebook.com)

Det gjelder å være rask - kampen om navnene er i gang.

13.06.09 15:37

KOMMENTAR: Lørdag morgen klokken 06.01 braket det løs!

Jeg bør kanskje innlede denne kommentaren med å innrømme at jeg er rimelig nerdete. Før jeg begynte som vaktsjef i Nettavisen, har jeg jobbet som teknologijournalist både i Nettavisen og andre steder. I tillegg har jeg vært med på å arrangere et av verdens største dataparties The Gathering i mange år, og føler jeg har relativt god teknisk innsikt. Dukker det opp nye og spennende ting, tjenester, nettsamfunn og denslags, kan du være sikker på at jeg kaster meg med!

Når det er sagt, er jeg ikke mer nerd enn at jeg først fikk med meg at det var i dag jeg kunne velge Facebook-navn da jeg leste saken DinSide hadde skrevet om fenomenet.

Få vite hvordan du endrer Facebook-adresse nederst i saken.

Ikke kamp, eller?
Det var jo ingen tvil om at jeg både hadde lyst på en letthuskelig Facebook-adresse! Jeg har ikke noe problem med å innrømme at jeg er såpass forfengelig - og at jeg synes det hadde tatt seg veldig godt ut å være den som stakk av med adressen http://facebook.com/janne.

Du kan kanskje spørre hva som er så gjevt med nettopp dette, men ettersom jeg ikke tror det finnes noen logiske forklaringer, begir jeg meg heller ikke ut på å forklare. For meg var det viktig!

Jeg tok meg i å tenke at det sikkert ikke var såå mange som kom til å prøve å kapre akkurat mitt navn, men turte ikke å ta sjansen på annet enn å stille vekkerklokken på 05.50 og rigge meg til!

Da klokken nærmet seg 06.01 (startskuddet), satt jeg klar! Som DinSide hadde anbefalt, hadde jeg skrevet «Janne» et annet sted og kopiert det - sånn i tilfelle jeg ikke fikk det opp som et av alternativene.

Kortvarig lykke
YES! Jippi! Hurra! «Janne» dukket opp som første alternativ! Jeg kastet meg rundt og klikket på «Check availability»-knappen og var et øyeblikk helt sikker på at jeg var den heldige! Jeg skulle kunne henvise til den superenkle Facebook-adressen.

Men lykken var kortvarig.

Rett foran nesa på meg snappet en finsk mann ved navn Janne det som i mine øyne er verdens kuleste Facebook-adresse.

Tilbake satt jeg med en drøss alternativer det ikke hadde vært verdt å stille klokken for en lørdag morgen.

Ikke for sent
Men for at dette ikke utelukkene skal dreie seg om hvor skuffet jeg er over at en finsk mann med navn Janne stakk av med «min» adresse, bør jeg kanskje nevne at det slettes ikke er for sent!

En rekke av de vanligste fornavnene er naturligvis tatt, men fremdeles er det gode muligheter for å kapre heftige Facebook-adresser.

Det eneste det betinger, er at du har en Facebook-konto som er eldre enn fire dager gammel. Har du det kan du gå til http://www.facebook.com/username/, hvor du får tilbudet om fire navnealternativer, samt muligheten for å komme med ditt eget forslag.

De enkle reglene for Facebook-adresser er at brukernavnet må ha minst fem tegn, gyldige tegn er A-Z, 0-9 og punktum og det siste men absolutt ikke minst viktige er at du ikke kan bytte Facebook-navn når du først har satt det! Tenk deg derfor godt om, så du får et navn du er fornøyd med!

Lykke til - håper dere har bedre flaks enn meg!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.