*Nettavisen* Nyheter.

Har du hjerte til å spise denne?

Timesvis med nitid plukkarbeid skal spises opp på få minutter.

25.01.08 14:51

(iBergen.no) Men vakkert blir det jo, den korte stunden frukten får oppleve sitt skjønnhetsmessige høydepunkt.

Kae-Sa-Luk er en Thailandsk kunst/mat-tradisjon som går helt tilbake til 1346.

Med kniv og fingerspiss-gefül skjæres frukt og grønnsaker om til kunstverk, som tilfredsstiller både øye og ganen. For etterpå går kreasjonene rett ned i magen eller i søpla.

Bare en håndfull mennesker kan den eldgamle kunstformen, som opprinnelig ble brukt for å dandere mat for kongefamilien i det gamle Thailand. Hovedsaklig er det asiatere som har spesialisert seg i kunsten, og årlig holdes prestisjetunge konkurranser i fruktskjæring.

Se de vakre bildene i bildeserien under.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.