Gå til sidens hovedinnhold

Har du husket på å slå på alarmen før du drar på ferie?

Nordmenn er mer opptatt av å si fra til naboen når de drar hjemmefra, enn å slå på alarmen, viser tall fra Tryg.

OSLO: 31 prosent av alle nordmenn mener det er viktig å si fra til naboen før du drar ut på tur, mens bare 23 prosent mener det er viktig å aktivere alarmen.

Dette samtidig som halvparten av alle nordmenn er redde for innbrudd i hjemmene sine. Det viser en undersøkelse utført for forsikringsselskapet Tryg.

Sommerferien er høysesong for innbrudd, og har du alarm er det bra naivt og ikke slå den på, sier takstsjef Gunnar Leira i Tryg.

– Det er overraskende at nordmenn til tross for frykten for innbrudd ikke gidder å slå på alarmen når de drar hjemmefra. Naboen er helt klart viktig for å holde oppsyn med huset, og vi har mange eksempler på observante nabolag som har stoppet innbrudd. Men alarm er fortsatt en av de mest effektive måtene å forhindre at uvedkommende prøver å ta seg inn i huset, sier Leira.

I 2010 ble det anmeldt 19 000 tyverier fra boliger.

Å droppe alarmen er slapt, og det kan bli dyrt, sier han.

Men andre og kanskje enklere tiltak mot innbrudd er nordmenn flinke til følge. Hele 98 prosent av de spurte opplyser at de låser døren før de går ut, mens 79 prosent opplyser at de lukker vinduer.

– Mer enn 15 prosent av norske husstander har alarm, og statistikken viser at det er åtte ganger større sjanse for å ha innbrudd i en bolig uten alarm, enn med alarm. Men om man ikke slår den på er det jo ikke noe vits, sier Leira og oppfordrer folk til å huske å slå på alarmen før de forlater huset i sommer.

– Også hvis du bare skal en kort tur med båten eller i skogen bak huset, sier Leira.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat