Gå til sidens hovedinnhold

Har du krav på dette?

Her er svar på 45 spørsmål om selvangivelsen

Torsdag natt går fristen for å levere inn selvangivelsen ut.

Og man trenger ikke være spåmann for å tenke seg til at noen hver kommer til å sitte svettende og bannende i søken etter det evige spørsmål; hva kan jeg egentlig trekke fra på skatten?

Kan jeg for eksempel få skattefradrag dersom jeg sykler til jobben og ikke bruker én eneste krone på transport, eller må jeg bruke buss og bil for å komme meg på jobben for å fortjene fradrag?

Og hva gjør jeg med fradrag for gjeldsrenter på lån som min fraseparerte samboer og jeg pådro oss den gang vi trodde vi skulle få en felles fremtid?

Nettavisen bad konsulentfirmaet KPMG, ett av Norges mest renommerte selskaper innen skatter, avgifter og revisjon, stille sine mest skarpskodde skatteadvokater til våre leseres disposisjon.

Så lot vi leserne bombardere ekspertene med spørsmål om alt mellom himmel og jord som gjelder selvangivelsen.

Rekordmange svar
I andre enden av bombardementet satte KPMG opp et team av skatteeksperter ledet av advokat Arnfinn Sørensen og advokat Tonje Christin Norrvall.

Han har blant annet erfaring med bistand til statlig og kommunalt eiet virksomhet, frivillige hjelpeorganisasjoner og stiftelser knyttet til skattemessige problemstillinger – herunder personbeskatning generelt og skatteforholdene i forbindelse med utstasjonering av personell og for utlendinger med arbeidsoppdrag i Norge.

Norvall er spesialist på rådgivning innen nasjonal og internasjonal skatt og trygdespørsmål vedrørende avlønning for ut- og innstasjonert personell, og har mer enn 18 års erfaring i skattespørsmål, rådgivning innen skatteplanlegging over landegrensene, internasjonale trygdespørsmål og selvangivelser.

Her er ekspertenes svar på lesernes spørsmål:

Kommentarer til denne saken