RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du lyst til å bekjempe skattekriminalitet ?

Sist oppdatert:
Med virkning fra våren 2005 skal Skatteetaten opprette en egen enhet øremerket arbeidet mot økonomisk kriminalitet og svart økonomi på skatte- og avgiftsområdet. Enheten opprettes i samarbeid mellom Skatteetaten i Hedmark, Oppland, Møre og Romsdal og Trøndelagsfylkene, og skal ha sitt virkeområde i disse fylkene. Fra starten vil enheten bestå av ca 10 medarbeidere med spisskompetanse innen bl.a. skatt, merverdiavgift, kontroll og etterforskning. Enheten vil være lokalisert ved Sør-Trøndelag fylkesskattekontor. Skattekrimenheten skal arbeide med større og alvorlige saker innenfor området økonomisk kriminalitet og svart økonomi. Sakene vil komme fra de samarbeidende fylkesskattekontor eller være saker enheten selv tar opp. Enheten forventes å samarbeide nært med andre myndigheter og samarbeidspartnere.

Leder av Skattekrimenheten i Sør-Trøndelag

Vi søker nå etter leder av enheten. Stillingen vil være selvstendig, med rapportering direkte til fylkesskattesjefen i Sør-Trøndelag.

Kvalifikasjoner:
For stillingen kreves relevant høyere utdanning, og god fagkompetanse innen skattekriminalitet eller økonomisk kriminalitet. Det kreves gode lederegenskaper, evne til samarbeid og ledererfaring, gjerne fra team- og prosjektarbeid. Lederen må være utadvendt, og kommunisere godt i forhold til media. Den som tilsettes må ha de nødvendige forutsetninger både for å bygge opp enheten og å lede den i det daglige arbeidet.

Etableringen av Skattekrimenheten er et viktig virkemiddel i Skatteetatens arbeid for å bekjempe kriminalitet innenfor etatens forvaltningsområde. Lederen må ha interesse for denne type arbeid, og være topp motivert for å møte de utfordringer jobben vil by på.

Noe reisevirksomhet må påregnes.

Lederen tilsettes i stilling som avdelingssjef (kode 0024) ltr. 60-71 etter kvalifikasjoner. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere avlønning vurderes

Medarbeidere til Skattekrimenheten i Sør-Trøndelag

Vi legger vekt på å sette sammen en gruppe medarbeidere med ulik bakgrunn og kompetanse. Fra starten vil ca 6 medarbeidere med revisjons- og juridisk bakgrunn bli rekruttert fra Skatteetaten. I tillegg ønsker vi å rekruttere ytterligere 3-4 medarbeidere som kan komplettere den kompetanse disse besitter. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Kvalifikasjoner:
Vi søker etter medarbeidere med ulik bakgrunn, som for eksempel praksis fra etterforskning, finansnæringen eller annen privat eller offentlig virksomhet som har gitt innsikt i det marked enheten skal arbeide i eller metodikk en slik enhet kan benytte.

De som tilsettes må ha relevant høyere utdanning, f.eks. politihøyskole, juridikum eller høyere økonomisk utdanning. Vi søker etter personer som liker utfordringer, er kreative, har handlekraft, evne til samarbeid og som trives med å arbeide i team.

Avhengig av kvalifikasjoner er det aktuelt med tilsetting som skattejurist/seniorskattejurist (ltr 42-68), spesialrevisor (ltr. 42-68), seniorkonsulent (ltr. 42-58) eller seniorrådgiver (ltr. 55-68). For særskilt kvalifiserte søkere kan høyere avlønning vurderes.

For alle stillinger gjelder:
Tilsetting skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for stillingene. Det gjelder spesielle regler for å inneha bistilling og å drive næringsvirksomhet eller ha verv i selskaper som driver næringsvirksomhet. Kvinner oppfordres til å søke. Skatteetaten ønsker flere tilsatte med flerkulturell bakgrunn. Personer med slik bakgrunn oppfordres også til å søke. For ytterligere opplysninger, ta gjerne kontakt med fylkesskattesjef Kjell Erik Schjelvaag, tlf. 7388 2001.

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes
Sør-Trøndelag fylkesskattekontor,
7004 Trondheim

Innen 21. februar 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere