RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du møtt Fred?

Sist oppdatert:
Verdens mest irriterende karakter er YouTubes mest populære.

(BIIPMAG): I virkeligheten heter han Lucas Cruikshank, er 16 år gammel og drømmer om å bli Hollywood-skuespiller. På Youtube er han karakteren Fred Figglehorn: En hyperaktiv, ensom seksåring med pipestemme, temperamentsproblemer og en alkoholisert mor – og kanalen «Fred» topper listen over de mest populære, med over 719 000 abonnenter.

Rekordvekst
Kort etter oppstarten i mai 2008, ble «Fred» den raskest voksende kanalen i YouTubes historie. Mesteparten av seerne er ifølge YouTubes egne statistikker mellom 13 og 17 år gamle, de fleste er jenter, og også i aldersgruppen 35-44 finnes trofaste seere.

- Enten elsker man Fred, eller så hater man ham, sier Lucas selv i et intervju med CNN:

- Det finnes ikke noen mellomting.

Manisk parodi
Videoene har alle et høyt tempo og nærmest manisk innhold, og begynte i følge skuespilleren som en parodi på alle videobloggerne som finnes der ute.

- De tror at alle er så interessert i dem og alt de foretar seg.

Morsomt?
Men er det morsomt? Kort fortalt går videoene, som hver er to-tre minutter lange, ut på at Fred holder monologer (noen ganger supplert av karakterer utenfor bildet) foran håndholdt kamera, og videoene er gjerne høytid- og datobestemte, for eksempel i forbindelse med Halloween eller presidentvalget.

Legg til en tegneserie-aktig pipestemme og en aldri så liten oppjustering av vanlig snakketempo, så skjønner du hva det er snakk om. Eller? Døm selv:

Fred goes swimming:

Fred loses his meds:

Fred's Grandma has a secret:

Besøk Freds YouTube-kanal her

Freds hjemmeside

Les også:
- Vinn gloheit cd-pakke!
Loboutin designer Barbiesko
Debuterer på Fashion Week

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere